home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Θλίψη στην Καρυά για τον θάνατο του δικηγόρου Γιάννη Δενέζη

Η αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τον τόπο του, την Καρυά, υπήρξε πάντοτε πολύ μεγάλη και έμπρακτη
Πένθος Καρυά

Ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Καρυάς «Το Αρτεμίσιο» αποχαιρετά τον Καρυώτη δικηγόρο Γιάννη Δενέζη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 18 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει ο σύλλογος «Το Αρτεμίσιο»:

«Οφείλουμε στα ιδρυτικά μέλη τιμή για τη σύσταση του συλλόγου που εμείς σήμερα υπηρετούμε. Ένα τέτοιο μέλος είναι και ο Γιάννης Δενέζης του Βασιλείου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ακολουθεί το κείμενο του δικηγόρου Ιωάννη Μακρή, το οποίο αναδημοσιεύουμε, εκφράζοντας, ως Διοικητικό Συμβούλιο, τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του εκλιπόντος.

Έφυγε αιφνιδίως από κοντά μας ο πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός Καρυώτης Δικηγόρος Γιάννης Δενέζης του Βασιλείου (γνωστός ως «Γιαννης Ντούρος»).

Γεννήθηκε στην Καρυά το 1945. Ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας του Βασιλείου Δενέζη (Ντούρου) και της Αγγέλως (το γένος Βασιλάκου). Αδέλφια του ο αείμνηστος Παναγιώτης Δενέζης (Παναη Ντούρος) και η Μαρία (συζ. Φώτη Καραμούτζου), που έχουν μεταναστεύσει στον Καναδά, και η Ελένη (χα Ιάσονα Μακρή).

Η αγάπη του για τα γράμματα και η επιμονή του να σπουδάσει για να ξεφύγει από την πολύ δύσκολη ζωή του χωριού κατά τα μεταπολεμικά χρόνια τον έφεραν γρήγορα στο Άργος όπου τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του εργαζόμενος, και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου εισήλθε με εξετάσεις τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το έτος 1970. Από το έτος 1974 και μέχρι το έτος 2007 που συνταξιοδοτήθηκε άσκησε μαχόμενη δικηγορία και διέπρεψε ως δικηγόρος με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την βαθιά γνώση της επιστήμης του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Έχαιρε πολύ μεγάλης εκτίμησης τόσο στον κύκλο των συναδέλφων του τόσο για την επιστημονική του κατάρτιση όσο και για την ειλικρινή και συναδελφική συμπεριφορά του. Υπήρξε πνεύμα ανήσυχο, ενστερνίστηκε από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια κάθε νέο προοδευτικό ρεύμα τόσο στο πεδίο της πολιτικής όσο και σε εκείνο της κοινωνίας. Για τα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Δενεζαίων αλλά για κάθε συγχωριανό μας που του τον χρειάστηκε υπήρξε σημείο αναφοράς ως άνθρωπος δικός τους. Υπήρξε κατά κοινή ομολογία δοτικός σε υπερθετικό βαθμό, παρέχοντας ανυστερόβουλα κάθε βοήθεια αλλά και ηθική συμπαράσταση, επιδεικνύοντας αμέριστο ενδιαφέρον, σε κάθε συγγενή του ή συγχωριανό μας που του ζήτησε τη βοήθειά του σε οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολούσε.

Ανάλογη ήταν η προσφορά του και στους ανθρώπους του κοινωνικού του κύκλου που τον θεωρούσαν ως άνθρωπο δικό τους και τον περιέβαλαν με ιδιαίτερη αγάπη.

Η αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τον τόπο του, την Καρυά, υπήρξε πάντοτε πολύ μεγάλη και έμπρακτη. Το 1976 ίδρυσαν, από κοινού τον συγχωριανό μας δικηγόρο Γεώργιο Σπανό, με τον οποίο μοιράστηκαν επί σειρά ετών το ίδιο γραφείο, και άλλα προοδευτικά πρόσωπα με καταγωγή από την Καρυά και ενδιαφέρον για τον τόπο μας, τον Προοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καρυάς «Το ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ» οι πολυποίκιλες δράσεις του οποίου είναι γνωστές σε όλους.

Διατέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου και επί σειρά πολλών ετών παρείχε στον Σύλλογο τις υπηρεσίες του («αμισθί») ως νομικός σύμβουλος.

Με τη Γιάννα δημιούργησαν μια όμορφη οικογένεια και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ειρήνη, που τον διαδέχθηκε στο γραφείο και διαπρέπει ως δικηγόρος στην Αθήνα, και τον Βασίλη, που εργάζεται μαζί της στο ίδιο δικηγορικό γραφείο, αλλά και μια αγαπημένη εγγονή, την Μαριάννα. Υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη, συζύγου, πατέρα και παππού.

Εκτός από την Καρυά, που την υπεραγαπούσε, γνώρισε και δεύτερη πατρίδα, τον Άγιο Βλάση Ευβοίας, το χωριό της γυναίκας του Γιάννας, οι κάτοικοι του οποίου τον αγάπησαν και τον θεωρούσαν ως δικό τους άνθρωπο, όπου και διέμενε ως επί το πλείστον τα τελευταία έτη μετά τη συνταξιοδότηση του.

Την Τετάρτη 18-10-2023 έφυγε για πάντα από κοντά μας ευρισκόμενος στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας. Προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλους μας το θλιβερό άκουσμα της αιφνίδιας απώλειάς του. Το κενό που αφήνει στην οικογένεια του αλλά και στις καρδιές όλων όσων τον γνωρίσαμε είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο.

Έφυγε από κοντά μας ένας πολύ αγαπητός δικός μας άνθρωπος.

Καλό ταξίδι Γιάννη, καλό Παράδεισο».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis