home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τίτλοι τέλους για τα ΕΛΤΑ σε Τολό και Ερμιόνη

Δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια οι αποφάσεις για το κλείσιμο δύο ακόμα ταχυδρομικών καταστημάτων στην Αργολίδα – Λουκέτο από 23 Οκτωβρίου
ΕΛΤΑ

Το σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται και συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο. Ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν κλείσει αρκετά υποκαταστήματα στην Πελοπόννησο, μεταξύ των οποίων και στην Αργολίδα.

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η αναστολή της συναλλακτικής δράσης του ταχυδρομικού καταστήματος στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας.

Δύο ακόμα λουκέτα στην Αργολίδα

Το ίδιο ισχύει για το ταχυδρομικό κατάστημα στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο των ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ Τολού

Ανάμεσα στα καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο στις 23 Οκτωβρίου και αυτό της Ερμιόνης.

ΕΛΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα φαίνεται πως δεν είναι ικανές τα σχέδια συρρίκνωσης και τις προειλημμένες αποφάσεις που φαίνεται ότι υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι όλης της χώρας μέσω της ΚΕΔΕ είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να μπει φρένο στο σχέδιο των ΕΛΤΑ να κλείσουν υποκαταστήματα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για σκόπιμη απαξίωση με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Από ό,τι φαίνεται το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν ένα μορατόριουμ ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Τι απαντά η διοίκηση των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχουν διαβεβαιώσει πηγές των ΕΛΤΑ, κανένας δήμος σε όλη την Ελλάδα δε θα μείνει χωρίς φυσικό κατάστημα, υπογραμμίζοντας πως τα καταστήματα που κλείνουν – πολλά εκ των οποίων είναι μονοπρόσωπα, δηλαδή έχουν μόνο έναν υπάλληλο – δεν έβγαζαν σε τζίρο ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων, που εργάζονταν σε αυτά. Πλέον θα συνενωθούν με κοντινά καταστήματα με στόχο να παρέχουν καλύτερης ποιότητας εξυπηρέτηση στους πολίτες και να μειωθούν οι ουρές. Παράλληλα, σημειώνουν πως από τις αλλαγές αυτές δε θα πληγούν οι θέσεις εργασίας.

Απαντώντας στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων η διοίκηση που έχει επιλεγεί από το Υπερταμείο, υποστηρίζει ότι «ο σχεδιασμός του δικτύου συναλλαγών των ΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τότε έχει συντελεστεί μια σειρά εμπορικών αλλαγών και μεθόδων εξυπηρέτησης των πελατών. Τα ΕΛΤΑ είναι πια σε θέση να προχωρήσουν στο άλμα του μετασχηματισμού, που όχι μόνο θα τους επιτρέψει να συμβαδίσουν αλλά και να προετοιμαστούν για το μέλλον που διαμορφώνεται».Παρά το λουκέτο υποκαταστημάτων η διοίκηση τονίζει ότι «στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, τα ΕΛΤΑ φροντίζουν για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών στην πόρτα τους, σε ολόκληρη την επικράτεια, με όλες τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, όπως είναι η παράδοση δεμάτων και επιστολών, καθώς και η διανομή συντάξεων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis