home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας: Ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια και ήδη μετρά τις πληγές του

Ανακοίνωση για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας από την Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
Προσύμνη καλλιτεχνικό γυμνάσιο (2)

Στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» τάσσεται η Πανελλήνια Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο που ιδρύθηκε προ τριετίας είναι πολλά και αφορούν τόσο το κτηριακό κομμάτι όσο και τη στελέχωσή του με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για το θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή οι βουλευτές της Αργολίδας, θέτοντας υπόψη του αρμόδιου υπουργού τα όσα έχουν καταγγείλει ο γονείς.

Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων:

“Συντασσόμαστε με την εκπαιδευτική κοινότητα του καλλιτεχνικού σχολείου Αργολίδας το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του. Ένα σχολείο το οποίο ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια και ήδη μέτρα τις πληγές του.

Ένα καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς εργαστήρια θεάτρου-κινηματογράφου, θετικών επιστημών και πληροφορικής. Αναρωτιόμαστε πώς θα καλύψει η πολιτεία από του χρόνου την ανάγκη εξυπηρέτησης των Λυκειακών τμημάτων που θα ιδρυθούν.

Ένα σχολείο χωρίς αθλητικές υποδομές στον αύλειο χώρο και με ελλείψεις στους χώρους υγιεινής που δεν επαρκούν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι ελλείψεις όμως δεν σταματούν εδώ.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν δημιουργήθηκε τμήμα χορού για τη φετινή Α γυμνασίου ενώ υπάρχουν συμμετοχές.

Ποιος πήρε την απόφαση ενώ η νομοθεσία δεν οριοθετεί ελάχιστο αριθμό μαθητών;

Για ποιο λόγο το σχολείο από την ίδρυση του δεν στελεχώνεται με καθηγητή κινηματογράφου;

Γιατί δεν έχει στελεχωθεί το σχολείο με καθηγητή πληροφορικής, γυμναστή;

Είναι αδιανόητο μαθητής να χρήζει υποστήριξη σχολικής νοσηλεύτριας και να μην έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο προσωπικό. Ποιος έχει αναλάβει τον ρόλο του σχολικού νοσηλευτή στο σχολείο;

Απαιτούμε:

  • Άμεση Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα και για τον σκοπό που ιδρύθηκε ως καλλιτεχνικό σχολείο με τις απαραίτητες αίθουσες και τους απαραίτητους χώρους άθλησης των μαθητών
  • Άμεση στελέχωση όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών
  • Άμεση τοποθέτηση σχολικής νοσηλεύτριας ώστε ο μαθητής να μπορεί να βρίσκεται με ασφάλεια στο σχολείο του».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis