home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΜεσσηνία

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας

Στόχος του Κέντρου είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.)

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα και με την ολοκλήρωση των προσλήψεων του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, το Κέντρο να τεθεί σε λειτουργία. Το ΚΗΦΗ πρόκειται να λειτουργήσει στο δημοτικό κτήριο επί της Θουκυδίδου 2 και Καμβύση.

Τους σύγχρονους χώρους που θα φιλοξενήσουν τη σημαντική αυτή κοινωνική δομή του Δήμου Καλαμάτας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «τα θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής παραμένουν σε προτεραιότητα για το Δήμο Καλαμάτας». 

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα 2
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα // ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας

Στόχος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, που τα φροντίζει, εργάζεται, ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα, που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020 : ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα // ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button