home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: Ταξίδι σε πολλούς και διαφορετικούς ρυθμικούς προορισμούς

Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Κίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2023 παρουσίασε μεγάλη επιτυχία την παράσταση ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ
Κιανά παραδοσιακοί χοροί (7)

Το Χορευτικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2023 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την παράσταση ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ στις 23/8, με χορούς από την Κεντρική Μακεδονία, το Κιτρους Πιερίας, τη Θεσσαλία, τη Σαμοθράκη και την Κάλυμνο.

Σε μια πλατεία κατάμεστη από κόσμο, οι χορευτές μικροί και μεγάλοι απέδωσαν με πιστότητα, ακρίβεια και εκφραστικότητα πάνω στην σκηνή, τους χορούς των περιοχών φορώντας τις φορεσιές κάθε περιοχής.

Η παραδοσιακή ορχήστρα ταξίδεψε σε πολλούς και διαφορετικούς ρυθμικούς προορισμούς. Ξεχωριστή νότα έδωσε στη βραδιά ένα μικρό δρώμενο παραδοσιακού γάμου απο τη μικρή ομάδα του Εργαστηρίου. Η βραδιά έκλεισε με νησιώτικα τραγούδια δίνοντας τον γιορτινό τόνο της ολοκλήρωσης του φετινού φεστιβάλ.

Λίγες μέρες μετά, ο κύκλος του Χορευτικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου ανοίγει ξανά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, νέους και παλιούς χορευτές για την χρονιά 2023-24.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Λειτουργώντας με συνέπεια και σοβαρότητα μετράμε ήδη 41 χρόνια και βαδίζουμε φορτωμένοι με εμπειρίες και όμορφες μνήμες που δημιουργεί η ενασχόληση μας με την Παράδοση.

Με παραμύθια, μικρά μουσικά όργανα και παιχνίδια πάνω στους ρυθμούς, υποδεχόμαστε τα νήπια για να τα  βάλουμε σιγά-σιγά σ ’έναν κόσμο που δε βίωσαν αλλά πρέπει να γνωρίσουν…

Με αντίστοιχες για κάθε ηλικία εκπαιδευτικές δράσεις, γνωρίζουμε αυτόν τον κόσμο σε παιδιά κι εφήβους, ενώ οι ενήλικες μεγαλώνουν αυτόν τον κύκλο κάθε χρόνο και περισσότερο.

Σας περιμένουμε  να έρθετε κι εσείς να πιαστείτε μαζί μας στον κύκλο!

Ελάτε να χορέψουμε!

Κιανά παραδοσιακοί χοροί 1

Πληροφορίες: Κωτσιοπούλου Θεώνη – Χοροδιδάσκαλος 

Τ. 6937364255

Εγγραφές: Κυριακή 24/09 στο Μορφωτικό Σύλλογο, ώρες: 18.00-20.00

Έναρξη Μαθημάτων: Κυριακή 1 Οκτωβρίου».

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ανώνυμος

    ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ ΣΤΑ 800 Μ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΔΙΟΞΙΝΗΣ, ΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΦΩΡΤΩΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΚΑΡΑΚΑΞΑ Κ ΓΥΡΩΘΕΝ, ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΗΓΕΤΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Κ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝ ΑΠΑΡΙΘΜΗΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΜΟΣ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ Κ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ Κ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙΟ ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΩ ΕΠΙΤΙΔΙΩΝ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.. ΚΡΙΜΑ Κ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Κ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ.

  2. Η Νεα Κιος εσβησε απο τον χαρτη στις 6 Μαρτιου 2006,ετα τον θανατο του Μεγιστου Δημαρχου Κατριλιωτη, και φαινεται περιτρανα το κενο που αφησε, ουτε ενας δεν βρεθηκε να αντιδταθρι και να διεκδικησει, ολοι λουφαξαν ως υποτακτικα ανθρωπακια στις ορδες του Σιυλτανου πιυ τους χειριζετε.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis