home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ναυπλίου: Παράξενο να τοποθετούνται σωματεία σε ρόλο απολογητή της διοίκησης

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου με έκπληξη αντιμετώπισε την κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων και γιατρών της Ν.Μ. Άργους
Νοσοκομείο Ναυπλίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου με έκπληξη ανέγνωσε την κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους και της νεοεμφανιζόμενης Ένωσης Ιατρών Ν.Μ. Άργους «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ», η οποία αναφερόταν στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το εφημεριακό καθεστώς των δύο νοσηλευτικών μονάδων.

Όπως αναφέρει σε απάντησή του:

«Η καταγγελία του σωματείου μας κατ’ αρχήν δεν αφορούσε τους συναδέλφους εργαζόμενους στην Νοσηλευτική Μονάδα Άργους με τους οποίους δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν όμως τα κοινά προβλήματα. Όπως αυτό της υποστελέχωσης και με χαρά υποδεχόμαστε την δημόσια τοποθέτησή τους σχετικά με την επιτακτική ανάγκη “κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων και των δύο Ν.Μ. του Γ.Ν. Αργολίδας, έτσι ώστε να παρέχεται η βέλτιστη υγειονομική φροντίδα στους κατοίκους του νομού μας” όπως ορθότατα σημειώνουν. Θέση που ανελλιπώς και τακτικά δημοσιοποιεί και το δικό μας σωματείο ασκώντας την μέγιστη δυνατή πίεση προς τους διοικούντες και τις κυβερνήσεις τόσο με δελτία τύπου, όσο και με κινητοποιήσεις.

Η καταγγελία μας αφορούσε την διοικήτρια του νοσοκομείου και την διαδικασία που ακολούθησε και η οποία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα και ταραχή στους εργαζόμενους. Είναι λοιπόν παράξενο να τοποθετούνται σωματεία σε ρόλο απολογητή της διοίκησης.

Όσον αφορά τα γεγονότα, και προς ενημέρωση τόσο των συναδέλφων – όσο και του λαού της Αργολίδας, οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1- Ουδέποτε (τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια) το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου δήλωσε πως είναι αντίθετο στην ισοκατανομή των εφημεριών μεταξύ των δύο νοσηλευτικών μονάδων. Πράγματι η αναλογία 13/17 των εφημεριών, καθώς και τα 4ημερα εφημεριών επιβαρύνουν σημαντικά την ήδη πολύ αποδυναμωμένη μονάδα του Άργους.

2- Επειδή όμως και η νοσηλευτική μονάδα Ναυπλίου αντιμετωπίζει θέματα υποστελέχωσης και άλλα (πχ. βοηθοί θαλάμου, τραυματιοφορείς, σημαντικά λιγότερες κλίνες) θέσαμε σε συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή και μέσω των αντίστοιχων υπηρεσιών (ιατρική – νοσηλευτική) τα ζητήματα αυτά και αμφισβητήσαμε αν η βέλτιστη λύση είναι η ‘’μετακύλιση των 2 Παρασκευών’’ (πχ θα μπορούσαν να ‘’σπάσουν’’ τα 4ημερα σε 3ημερα). Επιπλέον βάλαμε σαν ζήτημα ότι το αντίστοιχο κονδύλι εφημεριών που έχει προβλεφθεί για τις Παρασκευές αυτές θα πρέπει να μετακυλιθεί με κάποιον τρόπο και να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση ότι όσοι θα εφημερεύσουν είτε στο Ναύπλιο – είτε στο Άργος θα πληρωθούν κανονικά.

3- Είναι γεγονός ότι η σχετική απόφαση ‘’του διοικητικού συμβουλίου του Γ. Ν. Αργολίδας σχετικά με τη μετακύλιση δυο εφημεριών Παρασκευής το μήνα (ΑΔΑ: ΨΩΥ74690Β4-Ρ3Π) (που περιλαμβάνει μέλη και από τις δυο νοσηλευτικές μονάδες)’’ λήφθηκε στις 27/9/2022. Όπως είναι γεγονός ότι η σύνθεση του εν λόγω συμβουλίου ήταν συντριπτικά υπέρ εκπροσώπων της Ν. Μ. Άργους (7προς2).

4- Όμως η απόφαση δεν προχώρησε, εξ’ όσον γνωρίζουμε με παρέμβαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ.Έκτοτε δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ή τουλάχιστον δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικά.Έτσι οι εφημερίες και τα προγράμματα σχεδιάζονται βάση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Γ. Ν. Αργολίδας ‘’περί καθορισμού των εφημεριών 2023‘’ με ημερομηνία 19/01/2023, έως την εφαρμογή της προηγούμενης. Προφανώς οι εφημερίες, οι άδειες, τα ρεπό κλπ του Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται πριν τις 28 Αυγούστου ή ορθότερα τις 29 οπότε η ανακοίνωση της ενεργοποίησης της (από έτους) απόφασης έφθασε στα τμήματά μας. Ακόμη κι έτσι, πληροφορηθήκαμε (μετά την αντίθεσή μας στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής) ότι παρενέβη εκ νέου διοίκηση της 6ης ΥΠΕκαι ότι δεν θα αλλάξει ο προγραμματισμός έως την εκ νέου συζήτηση του θέματος. Υπό αυτές τις συνθήκες τα προγράμματα δεν άλλαξαν και εντολή κάλυψης της εφημερίας στις 08/9 με ημερομηνία του ιδίου πρωινού, προφανώς δεν ήταν δυνατόν να μην δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα. Τα “εντέλλεσθε” είναι προφανώς η τελική κατάληξη μιας αυταρχικής αντίληψης για τους εργαζόμενους, μιας αντίληψης που σκόπιμα καλλιεργεί εντάσεις και τεχνητούς διαχωρισμούς, προκειμένου να συσκοτίσει το βαθύτερο πρόβλημα: την συστηματική και χρόνια υποβάθμιση του ΕΣΥ, πολιτική ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων επί δεκαετίες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis