home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι εφημερίες σε Άργος και Ναύπλιο διχάζουν και φέρνουν εντάσεις

Τι απαντούν γιατροί και εργαζόμενοι της νοσηλευτικής μονάδας Άργους στα όσα καταγγέλλουν αυτοί του Ναυπλίου.
Νοσοκομείο Άργους nosokomeio argous

Οι εφημερίες σε Άργος και Ναύπλιο διχάζουν και φέρνουν εντάσεις ανάμεσα στο προσωπικό των δύο νοσηλευτικών μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας που αμφότερες είναι υποστελεχωμένες και καλούνται να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που είναι σε θέση να κάνουν.

Σε απάντηση της καταγγελίας του σωματείου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, όσον αφορά τον επανακαθορισμό του εφημεριακού καθεστώτος των δύο νοσηλευτικών μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, το Σωματείο Εργαζομένων Ν.Μ. Άργους και η Ένωση Ιατρών Ν.Μ. Άργους «Μελάμπους», επισημαίνουν τα εξής:

  1. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Γ. Ν. Αργολίδας σχετικά με τη μετακύλιση δυο εφημεριών Παρασκευής το μήνα (ΑΔΑ: ΨΩΥ74690Β4-Ρ3Π) (που περιλαμβάνει μέλη και από τις δυο νοσηλευτικές μονάδες) λήφθηκε στις 27/9/2022. Η ενημέρωση για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης έγινε στις 28/8/2023 με κοινοποίηση στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες, καθώς και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους (π.χ. ΕΚΑΒ, κέντρα Υγείας, Διευθυντές τμημάτων). Αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήταν αιφνιδιαστική και χωρίς συζήτηση η εφαρμογή της διοικητικής απόφασης.
  2. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στη μείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Ν.Μ. Άργους και την συνοδό ενδυνάμωση της Ν.Μ. Ναυπλίου. Συνθήκες που επέβαλαν τον ίσο καταμερισμό των εφημεριών και θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από έτους, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους υπερεφημερεύουν εδώ και χρόνια. (18 εφημερίες η Ν.Μ. Άργους έναντι 12 της Ν.Μ. Ναυπλίου από το 2011)

Στόχος μας, θα έπρεπε να είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και των δύο Ν.Μ. του Γ.Ν. Αργολίδας, έτσι ώστε να παρέχεται η βέλτιστη υγειονομική φροντίδα στους κατοίκους του νομού μας και όχι η δημιουργία εντάσεων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis