home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπέτσες: Σάλος με χιλιάδες ανθρώπους που ξέμειναν στο λιμάνι – Τα θαλάσσια ΤΑΞΙ δούλευαν όλη τη νύχτα

Στις 3.30 τα ξημερώματα έφυγαν οι τελευταίοι επισκέπτες που έφτασαν στις Σπέτσες για να παρακολουθήσουν την Αρμάτα
Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (3)

Όλη τη νύχτα πηγαινοέρχονταν τα θαλάσσια ΤΑΞΙ στη διαδρομή Σπέτσες – Κόστα για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες κόσμο που ξενυχτούσε στο λιμάνι, χωρίς να μπορεί να αναχωρήσει από το νησί μετά τη γιορτή της Αρμάτας.

Ο κόσμος που είχε βρεθεί στο νησί για να παρακολουθήσει την παραδοσιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας, δεν μπορούσε να αναχωρήσει και εγκλωβίστηκε στο νησί, αφού δεν εκτελέστηκε το έκτακτο δρομολόγιο του Φέρυ Μπότ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Σωματείου θαλάσσιων Ταξί και επιβατικών ιδιοκτητών τουριστικών πλοίων Σπετσών», Ανδρέα Γαλαριώτη, δεκαπέντε θαλάσσια ΤΑΞΙ και ένα ακόμα που επιστρατεύτηκε από το Πορτοχέλι, κατάφεραν να μεταφέρουν τον κόσμο από τις Σπέτσες.

Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (2)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Μετά το πρωινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του anagnostgis.org το «Σωματείο θαλάσσιων Ταξί και επιβατικών ιδιοκτητών τουριστικών πλοίων Σπετσών», με επιστολή του αναφέρει ότι «αφού ο κόσμος ήρθε στο νησί τις απογευματινές ώρες με πούλμαν στην Κόστα και αργότερα με φέρυ μπόουτ και δρομολογιακό πλοίο, ουδείς τους ενημέρωσε ότι το βράδυ τίποτε από αυτά δεν θα σας επιστρέψει από τις αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα μετά το πέρας της γιορτής να δημιουργηθεί αναστάτωση και άσκοπη αναμονή καθώς μόνη λύση ήταν τα θαλάσσια ταξί. Από πλευράς μας δούλευαν 15 σκάφη αδιάκοπα και για να εξυπηρετήσουμε με δική μας πρωτοβουλία επιστρατεύσαμε και σκάφος από το Πορτοχέλι χωρητικότητας 20 ατόμων, όπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνδρομή του. Για όλα αυτά το ΔΣ και τα μέλη των θαλασσίων ταξί ουδεμία ευθύνη φέρουν. Την μόνη ευθύνη έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία της γραμμής Κόστα Σπέτσες. Και σαν συμπλήρωμα στην απάντησή μας ούτε ένας επισκέπτης δεν κοιμήθηκε στο λιμάνι, όπως αναφέρεται καθώς μέχρι τις 03.15 είχαν αναχωρήσει άπαντες με τελευταίο τον πρόεδρο του σωματείου και το λιμενικό σώμα όπου συντόνισαν την αναχώρηση των επισκεπτών». Με τιμή. Ο πρόεδρος Ανδρέας Γαλαριώτης.

Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (8)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Με το θέμα αυτό έχει δημιουργηθεί σάλος, αφού ο περισσότερος κόσμος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα για να επιστρέψει απέναντι στην Κόστα, όπου οι περισσότεροι είχαν σταθεύσει τα αυτοκίνητά τους. Δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρχε τρόπος να φύγει ο κόσμος από τις Σπέτσες, δημιουργήθηκαν σκηνές έντασης και αναστάτωσης στο λιμάνι. Κάποιοι επισκέπτες τσακώνονταν και έβριζαν και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη στο λιμάνι.

Σχόλια

3 απαντήσεις

  1. Μήπως συνέβησαν όλα αυτά γιατί εσείς οι οδηγοί των θαλάσσιων ταξί περιμένατε να πάει 12 για να χρεωσετε διπλή ταρίφα?Σας μάθαμε καλά τόσα χρόνια .Δεν θα ελεγα εξυπηρέτηση αυτό που κάνετε.30 ευρω τουλάχιστο χρεώνετε τη μεταφορά και η χωρητικότητα είναι για 8 άτομα αλλά αν είναι δύο διαφορετικές παρέες χρεώνετε 60…και να σημειώσω ότι είστε και αγενείς.Αισχροκερδεια και κανένας έλεγχος!!Μην μας βγείτε και ήρωες τελικά…

  2. Διαπιστώνω ότι δεν δημοσιεύτηκε το σχόλιο μου για τα ταξί των Σπετσών!Δε σας άρεσε η αλήθεια?Λογοκρισία ε?Θα μπορούσε να υπάρξει αντίλογος και να με διαψεύσουν οι αναγνώστες!
    Είστε .. φοβερό blog.. συγχαρητήρια

  3. ΚΡΕΜΑΣΤΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΡΜΑΤΑ 2023

    Ήμουν επισκέπτης στο νησί των Σπετσών στην εκδήλωση ΑΡΜΑΤΑ , το Σάββατο 9/9/ 2023 .
    Αυτό που βίωσα δεν το έχω ξαναζήσει στις οκτώ φορές που έχω παραβρεθεί στις εκδηλώσεις .
    Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο .
    Άλλη μια ένδειξη πως η χώρα δεν βρίσκεται απλά στον αυτόματο ,αλλά οδεύει χωρίς πηδάλιο ,χωρίς πυξίδα και χωρίς καύσιμα .
    ΟΛΟΙ τους ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ .
    Ένας μίνι συνωστισμός που κάποιος ίσως να τον παραλλήλιζε (ας μου επιτραπεί η σύγκριση )με την Μικρασιατική συσσώρευση του πληθυσμού στου λιμάνι .
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΑΝΤΟΣ
    Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΦΑΝΤΗ (ούτε το τηλ. δεν σήκωνε )
    Η ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΑΦΑΝΤΗ, ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
    Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΦΑΝΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ,ΕΣΤΩ ΑΝΕΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ (σπασμένοι κρίκοι μιας κατακερματισμένης αλυσίδας ) .

    Αφημένοι οι λιμενικοί στο έλεος ,να διαχειριστούν την οργή του κόσμου και να προστατέψουν τους επισκέπτες απο κάποιο ατύχημα το όποιο ήταν πάρα, πάρα πολύ πιθανό ώστε να πέσει κάποιος την θάλασσα στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί και να περάσει απέναντι στην Κώστα με το ένα και μοναδικό πλοιάριο ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΞΠΡΕΣ (δρομολογιακό με 3,5 € εισιτήριο )που υπήρχε για να εξυπηρετήσει περί τα 500 έως 700 άτομα και τα 15 θαλάσσια ταξί (με κοστολόγιο 10 € ).
    ΕΝΑ ΧΑΟΣ …
    Μητέρες με παιδία στην αγκαλά όρθιες επι 3 ώρες ,ηλικιωμένοι ,ταξιδιώτες απο Αθήνα που θα έπρεπε να επιστρέψουν στον προορισμό τους όπως και εγώ στο Ναύπλιο, σε ένα οδικό δίκτυο που χρήζει υψηλής προσοχής.
    ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ .
    Παρακαλούσαν τον πλοιοκτήτη του φέρυ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΡ να προσέλθει να κάνει ένα δρομολόγιο που θα απεγκλώβιζε τον κόσμο και εκείνος δεν ανταποκρινόταν , η ίδια συμπεριφορά και από τους κατόχους των άλλων 15 ή 20 θαλάσσιων ταξί από το σύνολο των 30-35 που κάνουν τα δρομολόγια της μεταφοράς των επισκεπτών .
    Δεν μπορώ να κατανοήσω τι οικονομικά παιχνίδια συμφερόντων παίζονται αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι οι φορείς συνέβαλαν στο να αμαυρώσουν την εκδήλωση και να εξευτελίσουν το νησί των Σπετσών .
    ΌΛΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ,ΕΛΙΠΟΒΑΡΕΙΣ ,ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ .
    Οι τελευταίοι επισκέπτες αποχώρησαν περί τις 4:00 τα χαράματα ,μετά από παραινέσεις στα 15 θαλάσσια ταξί να συνεχίσουν (παρά την κόπωση) να μεταφέρουν τους επισκέπτες απέναντι με μειωμένο κοστολόγιο στα 5€ .
    ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΡΓΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ.
    Θα πρέπει να διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση η Εισαγγελία Πειραιά και να αποδώσει εύθηνες για αυτήν την κατάσταση που βιώσαμε και προσβάλει όλους μας .
    Μια φράση μόνο …
    ΕΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ

    Κρεμαστιώτης Ιωάννης

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis