home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ταλαιπωρία στις Σπέτσες: Χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετά την Αρμάτα

Η αδυναμία αναχώρησης του κόσμου και η αγωνία στο λιμάνι – Κοιμήθηκαν στο λιμάνι περιμένοντας να ξημερώσει
Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (2)

Μεγάλη ταλαιπωρία βίωσαν οι επισκέπτες των Σπετσών το βράδυ του Σαββάτου μετά την Αρμάτα. Ο κόσμος που είχε βρεθεί στο νησί για να παρακολουθήσει την παραδοσιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας, δεν μπορούσε να αναχωρήσει και εγκλωβίστηκε στο νησί, αφού δεν εκτελέστηκε το έκτακτο δρομολόγιο του Φέρυ Μπότ.

Το επόμενο δρομολόγιο του Φέρυ Μπότ ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Κυριακής, ενώ το μοναδικό πλοιάριο που έκανε δρομολόγια όλη τη νύχτα ήταν το Σπέτσες Εξπρές, του οποίου η χωρητικότητα όμως περιορίζεται στα 80 άτομα. Τα θαλάσσια ταξί, που μπορούν να μεταφέρουν 8 άτομα το καθένα, επίσης προσφέρονταν ως εναλλακτική λύση, αλλά και αυτά έφτασαν στα όρια της χωρητικότητάς τους και σταμάτησαν τις μετακινήσεις λόγω της περασμένης ώρας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκονταν στο λιμάνι.

Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (2)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Ένταση στο λιμάνι

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε τρόπος να φύγει ο κόσμος από τις Σπέτσες, δημιουργήθηκαν σκηνές έντασης και αναστάτωσης στο λιμάνι. Κάποιοι επισκέπτες τσακώνονταν και έβριζαν, ενώ άλλοι κοιμήθηκαν στο λιμάνι περιμένοντας. Με τον κόσμο απρόσμενα εγκλωβισμένο, η ατμόσφαιρα στο λιμάνι επιδείνωνε την κατάσταση. Τσακωμοί και βρισιές ήταν σε εξέλιξη, με τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τον σοβαρό φόβο της αδυναμίας να εγκαταλείψουν το νησί.

Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (1)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Ορισμένοι από τους επισκέπτες βρήκαν εναλλακτικές λύσεις, μερικοί εξ αυτών αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα στο λιμάνι και να κοιμηθούν εκεί, αναμένοντας την πρώτη δυνατότητα αναχώρησης.

Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (8)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Η ταλαιπωρία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για βελτίωση των μεταφορικών υποδομών των Σπετσών, ώστε να αντιμετωπίζονται απρόβλεπτες καταστάσεις με αποτελεσματικότητα και ομαλότητα.

Αναχώρηση κόσμου από Αρμάτα στις Σπέτσες (3)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των μεταφορικών επιλογών στο νησί, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Σχόλια

4 απαντήσεις

  1. του χρονου απλα δε θα παει κανενας. μεγεια σας.

  2. Εδω η χωρα καιγεται πνιγετε κ καποιοι στη κοσμαρα τους, να κανουν το εφφε τους και να τους τα παρουν κ χοντρα!!!!!! Θελετε κ αρματα να δω του χρονου ποιος θα παει οταν οι ελληνες θα ειναι πτωχευμενοι…

  3. ” Η ταλαιπωρία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για βελτίωση των μεταφορικών υποδομών των Σπετσών, ώστε να αντιμετωπίζονται απρόβλεπτες καταστάσεις με αποτελεσματικότητα και ομαλότητα. ”

    Απρόβλεπτη κατάσταση ήταν η πολυδιαφημισμένη αρμάτα Σπετσών 2023 ???

  4. Βασίλης Παπαδημητρίου

    Ο κύριος Δήμαρχος εμφανίζετε μόνο σε γιορτές, γλέντια, απονομές κλπ.
    Όταν ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να λύσει απλά προβλήματα του νησιού, τότε πρέπει να έχει την αξιοπρέπεια και να παραιτηθεί…!!! Όσες και καταγγελίες να κάνετε, όλες μένουν αναπάντητες και πάνε στο καλάθι των αχρήστων !!!. Μόνο με παρέμβαση εισαγγελέα κάτι μπορεί να αλλάξει!!! Ανίκανοι άνθρωποι βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις! Ποιος φταίει???

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis