home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιονίδα: «Η κατάσταση είναι τραγική» – Πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου περιγράφει τα όσα συνέβησαν στο Πόρτο Χέλι από την πολύωρη νεροποντή που έφερε ο Daniel
Ερμιονίδα ζημιές κακοκαιρία daniel (1)

Η κατάσταση που επικρατεί από χθες το βράδυ στην Ερμιονίδα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας είναι τραγική, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου.

Η ποσότητα της βροχής ανά στρέμμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της νύχτας να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Ερμιονίδα ζημιές κακοκαιρία daniel (3)

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Πόρτο Χέλι ανέφερε:

«Εγώ θα σας μιλήσω για το Πορτοχέλι, για το οποίο είμαι αρμόδια και ζω την κατάσταση από το πρώτο λεπτό, όπου χθες βράδυ εκτός των άλλων, κεραυνός χτύπησε ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου Catamaran, προκαλώντας πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων με αποτέλεσμα την καταστροφή και την βύθισή του, στο λιμάνι του Πορτοχελίου!

Ευτυχώς οι επτά επιβαίνοντες εγκατέλειψαν έγκαιρα το σκάφος χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί! Στο σημείο αυτό τοποθετήσαμε, με εντολή του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου, γύρω από το ναυάγιο πλωτό φράγμα αντιρύπανσης.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα σκάφη τα οποία ήταν αγκυροβολημένα, λόγω της πυκνής βροχόπτωσης και του αέρα!

Οι δρόμοι του οικισμού του Πορτοχελίου στο παραλιακό μέτωπο, παρόλο που τα φρεάτια είχαν καθαριστεί τις δύο προηγούμενες ημέρες, πλημμύρισαν αφού η ένταση της βροχόπτωσης ήταν εξαιρετικά έντονη και έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν δύσκολη.

Ερμιονίδα ζημιές κακοκαιρία daniel (2)

Μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής!

Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε αρκετά σημεία!

Από χθες το βράδυ και μέχρι τώρα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, μαζί με τον Πρόεδρο Κώστα Κόκκαλη, τους εθελοντές, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική, τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας και ιδιοκτήτες μηχανημάτων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, επιχειρούμε όπου υπάρχει ανάγκη, ανταποκρινόμενοι στις κλήσεις των δημοτών!

Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για μια ακόμη φορά με όλες μας τις δυνάμεις!».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Αν δίνατε τον καλύτερο εαυτό σας δεν θα στέλνατε τον κύριο Τσαμαδό να κοροϊδεύει τον κόσμο και να μιλάει με άσχημο τρόπο σε πληγέντες που έπαθαν μεγάλη ζημιά. Επίσης δεν έχετε προνοήσει για αντιπλημμυρικά έργα και εγώ που ζήτησα βοήθεια για την καταστροφή του σπιτιού μου και των αυτοκινήτων μου η απάντηση ήταν ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Και σε έναν δρόμο που ταλαιπωρείται πολύς κόσμος. Και μπορώ να στείλω και φωτογραφίες για αποδείξεις. Κατά τα άλλα δίνεται τον καλύτερο εαυτό σας. Συγχαρητήρια…

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis