home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εικόνες καταστροφής στην Ερμιονίδα – Τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel

Για έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο δήμο Ερμιονίδας κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση – Σε ποιους επιρρίπτει ευθύνες
Ερμιονίδα κακοκαιρία ζημιές (1)

Εικόνες καταστροφής παρουσιάζει η Ερμιονίδα σε διάφορα σημεία της, μετά την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ώρες, η οποία προκλήθηκε από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στην Αργολίδα.

Σε Πόρτο Χέλι, Σαλάντι, Κοιλάδα, Ερμιόνη και Κρανίδι, πλημμύρισαν σπίτια, (στο Κρανίδι έγιναν 25 κλήσεις) ενώ από το πρωί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις νερών, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα ενώ είχε κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου από Λυγουριό. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές, καλλιέργειες έχουν σκεπαστεί από νερό και φερτές ύλες, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ερμιονίδα κακοκαιρία ζημιές (2)

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερμιονίδας δίνει πολιτική διάσταση στο θέμα κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο δήμο Ερμιονίδος». Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «ο λαός είναι απροστάτευτος από την κακοκαιρία».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η κατάσταση βγάζει στη επιφάνεια με το χειρότερο τρόπο την έλλειψη ουσιαστικών έργων για την προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα». Και συνεχίζει: «Η  κυβέρνηση που είναι ικανότατη, επιτελική και άμεση για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, ξεπερνώντας δυσκολίες, γραφειοκρατίες και δίνοντας δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους,  στη λογική κόστους οφέλους αφήνει απροστάτευτο του λαό, χωρίς τα απαραίτητα έργα και υποδομές για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Τα ανέξοδα μηνύματα στο 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στους κατοίκους της Αργολίδας, μάλιστα στις 2:30 τα ξημερώματα δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες και την ταξική πολιτική της».

Ερμιονίδα κακοκαιρία ζημιές (7)

Ο επικεφαλής του δήμου Ερμιονίδος Βασίλης Σαράντος, μαζί με κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές ενώ σε δήλωση τους, καταγγέλλουν ότι «είναι συνεχές το φαινόμενο να πλημμυρίζουν οι περιοχές αυτές της Ερμιονίδος, ενώ ότι απαραίτητο αντιπλημμυρικό είχε ξεκινήσει, είναι ουσιαστικά χωρίς μελέτη ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί!»

«Περιφέρεια και Δήμος προσπαθούν με μπαλώματα και σπασμωδικές ενέργειες να μετριάσουν τα προβλήματα και τις επιπτώσεις, με την κατάσταση ωστόσο να παραμένει επικίνδυνη», προσθέτουν.

Ερμιονίδα κακοκαιρία ζημιές (6)

Κάτοικοι προσπαθούσαν να προστατέψουν τα σπίτια και το βιός τους με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Κάλεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κράτος, Περιφέρεια και Δήμο, για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας αλλά και άμεση έναρξη των καταγραφών  των ζημιών, αποκατάστασης των υποδομών και καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis