home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σταύρος Παπανικολάου: Ολόκληρη η αλήθεια για το Πάρκο Πόλης Άργους

Τί λέει για το Πάρκο Πόλης ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας»
Πάρκο Πόλης Άργους (2)

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το νέο αφήγημα του απερχόμενου Δήμαρχου κ. Καμπόσου που αφορά το λεγόμενο πάρκο πόλης.

Του Σταύρου Παπανικολάου*

Αφού μας εξήγησε τα έργα που θα γίνουν μέσα σ’ αυτό, μίλησε και για το οικόπεδο. Δεν μας είπε όμως κάποια βασικά πράγματα.

  • Ξέχασε να πει πως το οικόπεδο αυτό προέκυψε από την ένταξη του στο σχέδιο πόλης με τον Ν.13337 του 1983. Τον νόμο στον οποίο βρέθηκαν απέναντι οι λεγόμενοι «θιγόμενοι» του σχεδίου πόλεως τους οποίους μέχρι να εκλεγεί υποστήριζε με πολύ σθένος.
  • Ξέχασε να πει πως αυτή η έκταση, προέκυψε από τις «ληστρικές» όπως έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση εισφορές των ιδιοκτητών τις οποίες με κάποιο μαγικό τρόπο θα τις καταργούσε.
  • Ξέχασε να μας πει ότι απ’ αυτά τα 42 στέμματα τα 17 περίπου (κι όχι κάποια μικρά οικοπεδάκια όπως ανάφερε ) είναι δεσμευμένα και πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τους ( τα τμήματα εμφανίζονται με κόκκινη διαγράμμιση).
  • Ξέχασε να πει πως αν η ένταξη στο σχέδιο δεν είχε γίνει με το Ν1337 αλλά με τρόπο που αυτός υποστήριζε θα έπρεπε να αποζημιωθούν και τα 42 στρέμματα.
  • Ξέχασε βασικά να ζητήσει συγνώμη από αυτούς που υφάρπαξε την ψήφο τους υποσχόμενος ότι θα καταργήσει τις «ληστρικές εισφορές»
  • Ξέχασε να πει ότι μέσα στο οικόπεδο υπάρχουν σπίτια και άλλα κτίσματα, δένδρα, περιφράξεις, μάντρες κι άλλα επικείμενα που κι αυτά πρέπει να αποζημιωθούν.
  • Ξέχασε να πει ότι ήδη έχουν γίνει προσφυγές και αναμένονται κι άλλες κατά αυτής της πράξης κι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μειωθεί κατά πολύ η έκταση του οικοπέδου.
Πάρκο Πόλης Άργους (1)

Άραγε τα ξέρει αυτά; τα αγνοεί; Ή τα κρύβει;

Υπάρχει κάποιο ενδεικτικό κόστος για τις αποζημιώσεις και κάποιο χρονοδιάγραμμα που θα γίνουν αυτά;

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω όχι γιατί είμαι αντίθετος με το έργο.

Άλλωστε είμαι απ’ αυτούς που πάντα υποστήριζα σθεναρά την εφαρμογή του σχεδίου πόλης και των διατάξεων του, σε αντίθεση με τους όψιμους υποστηρικτές του που κάποτε το πολεμούσαν με κάθε τρόπο.

Πάρκο Πόλης Άργους (2)

Τα λέω γιατί ο πολίτης πρέπει να ξέρει ολόκληρη την αλήθεια κι όχι κουτσουρεμένη.

Άλλωστε υπάρχει παρελθόν στις εξαγγελίες για μεγάλα έργα. Βλέπε Μυθολογικό Πάρκο στο Τημένιο, το οποίο μεταφέρθηκε στις Μυκήνες, Τελεφερίκ, λυρική σκηνή, αγάλματα στις εισόδους της πόλης και τόσα άλλα που ανακαλύπτει κάθε φορά που έρχονται οι εκλογές.

*Ο Σταύρος Παπανικολάου είναι Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός, Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία» και τον υποψήφιο δήμαρχο Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis