home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανατροπή με τις ξαπλώστρες σε Καραθώνα και Ψιλή Άμμο Τολού – Με την ψυχή στο …στόμα νέος διαγωνισμός

Αντίστροφη μέτρηση για νέο διαγωνισμό που θα νομιμοποιήσει την παραχώρηση αιγιαλού
Ξαπλώστρες Καραθώνα

Την τελευταία στιγμή, με την ψυχή στο …στόμα και ενώ σε λίγα 24ωρα οι επιχειρηματίες που έχουν τοποθετήσει ξαπλώστρες στην Καραθώνα και στο Τολό θα έπρεπε να τις μαζέψουν πριν τον  15αύγουστο, ο δήμος Ναυπλιέων προκήρυξε νέο διαγωνισμό για την επόμενη Δευτέρα, ώστε να νομιμοποιηθούν.

Είχε προηγηθεί συμφωνία μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Ναυπλιέων για Καραθώνα και Ψιλή Άμμο, όμως στο προηγούμενο διάστημα η Κτηματική Υπηρεσία κάλεσε τους ιδιοκτήτες να μαζέψουν τις ξαπλώστρες, αφού θεωρούνταν παράνομες.

Το πρόβλημα προέκυψε από την αλλαγή της πολιτικής για την εκμετάλλευση των παραλιών. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια γινόταν διαγωνισμός από τον δήμο Ναυπλιέων, πλέον η αναθέτουσα αρχή έπρεπε να είναι η ΕΤΑΔ. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες έχουν καταγγείλει ανεπαρκή ενημέρωση από τον δήμο, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, ενώ η κυριότερη αφορμή της αναταραχής είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή προκήρυξε αρχικά έναν άλλο διαγωνισμό αξιοποίησης της παραλίας που ήταν τελικά άκυρος. Τις προηγούμενες ημέρες οι ιδιοκτήτες έκαναν προσφυγές στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου, οι οποίες όμως δεν θα είχαν αίσιο αποτέλεσμα αν δεν γινόταν ο νέος διαγωνισμός.

Τελικά όλα δείχνουν ότι οι παραλίες του Τολού και της Καραθώνας δεν θα μείνουν χωρίς ξαπλώστρες αυτό το καλοκαίρι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis