home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προχωρά η συμφωνία μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Ναυπλιέων για Καραθώνα και Ψιλή Άμμο

Τη Δευτέρα 24/7 πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση  της προγραμματικής σύμβασης
Μπάνια Καραθώνα Νοέμβριος 2022 (4)

Τη Δευτέρα 24/7 πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση  της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΤ.Α.Δ  Α.Ε και Δήμου Ναυπλιέων, και όπως αναμενόταν αυτή εγκρίθηκε.

Η μόνη παράταξη που εξέφρασε τις αντιρρήσεις της γι’ αυτή τη σύμβαση είναι η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου, καθώς θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο οι παραλίες της Καραθώνας και της Ψιλής Άμμου, στο Τολό, παραχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Ναυπλίου:

Το εξαιρετικά σοβαρό θέμα για το οποίο θα έπρεπε  να πραγματοποιηθεί  κανονική, ανοιχτή διαδικασία, με ζωντανή ανταλλαγή απόψεων και αντιπαράθεση, με τη δυνατότητα παρακολούθησης κοινού και παρέμβασης όποιου φορέα επιθυμεί, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος αποφάσισαν να το περάσουν στα κρυφά. Προφανώς γιατί δε θέλουν να μάθουν οι δημότες ότι 22 από τους 24 δημοτικούς συμβούλους  που συμμετείχαν στη διαδικασία ενέκριναν την προγραμματική σύμβαση  με την οποία παραχωρούνται οι παραλίες της Καραθώνας και της Ψιλής Άμμου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Επανειλημμένως έχουμε δηλώσει τη δυσαρέσκεια μας για τις συνεδριάσεις «δια περιφοράς» ωστόσο  εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρήσαμε  ότι πρέπει  να τοποθετηθούμε έστω κι αν η διαδικασία αντιβαίνει στις αρχές μας.  Καταψηφίσαμε την εισήγηση γιατί η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό και δεν μπορεί  να παραχωρείται  ούτε σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε στους δανειστές.

Για λόγους δεοντολογίας αιτηθήκαμε να μάθουμε ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν το ξεπούλημα των παραλιών γιατί στη δια περιφοράς διαδικασία δε κοινοποιούνται οι ατομικές δηλώσεις. Τέτοια αδιαφάνεια και υποβιβασμός του δημοτικού συμβουλίου! Μας δόθηκαν αριθμητικά μόνο στοιχεία (22)  που σημαίνει ότι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που είναι υποψήφιοι με το Όραμα Δημιουργίας με επικεφαλής τον κο Ορφανό  και άλλοι υποψήφιοι  με τη Νέα Εποχή με επικεφαλής τον κο Μάκαρη, ή ενέκριναν τη σύμβαση ή απείχαν γιατί βρίσκονται σε αμηχανία. Πως να εναντιωθούν στα κόμματα που τους στηρίζουν! Ότι από τα δύο και να συνέβη φαίνεται καθαρά ότι παρά τις κοκορομαχίες, τις μεγαλοστομίες   που κατά καιρούς εκφράζονται, στην ουσία επιλέγουν να ασκήσουν την ίδια πολιτική με τη σημερινή τοπική εξουσία. Και η Ναυπλία Ενωμένη με επικεφαλής τον κο Παπαδημόπουλο γιατί δε γνωστοποιεί τη θέση της για την προγραμματική σύμβαση -ξεπούλημα;

Για τη δημοτική αρχή γνωρίζουμε ότι εφαρμόζει πιστά την αντιλαϊκή πολιτική. Μήπως  όμως πρέπει όλοι  οι «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί» υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αντί να βγάζουν φωτογραφίες και να παρουσιάζονται σαν σωτήρες να πάρουν θέση σε αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα;

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis