home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κτηματική Υπηρεσία: Μαζέψτε αμέσως τις ξαπλώστρες από την Καραθώνα

Η διαμάχη για την δημοφιλή παραλία του Ναυπλίου παραμένει επίκαιρη, ενώ παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται για την αξιοποίηση της Καραθώνας – Καταστήματα σε αναμονή για την εκδίκαση προσφυγής – Αναταραχή πριν την αξιοποίηση
Ξαπλώστρες στην Καραθώνα

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η παραλία Καραθώνα, όπου η διαμάχη για τις ξαπλώστρες και ομπρέλες συνεχίζεται, δημιουργώντας ένταση μεταξύ καταστημάτων και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα, η Κτηματική Υπηρεσία ζήτησε από τα καταστήματα να απομακρύνουν τις ξαπλώστρες άμεσα από την παραλία. Η προθεσμία για την απόσυρσή τους έληγε χθες Παρασκευή, αλλά οι ιδιοκτήτες κάποιων καταστημάτων προχώρησαν σε προσφυγή, με αποτέλεσμα να μην έχουν μαζέψει ακόμη τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες μέχρι την εκδίκαση από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η διαμάχη αυτή ξεκίνησε λόγω της αλλαγής πολιτικής για την εκμετάλλευση της παραλίας της Καραθώνας, αφού μέχρι πέρυσι γινόταν διαγωνισμός από τον δήμο Ναυπλιέων, μετά από παραχώρηση σε αυτόν της παραλίας από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Φέτος, όμως, η διαδικασία άλλαξε, καθώς η Κτηματική Υπηρεσία διοργάνωσε ξεχωριστό διαγωνισμό που δεν αφορούσε τα καταστήματα που βρίσκονται πάνω από τον παραλιακό δρόμο και έχουν τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες δίπλα στη θάλασσα. Με απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας, κάποια καταστήματα λαμβάνουν επίσημη προστασία για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ενώ άλλες επιχειρήσεις έλαβαν επιστολές με απαίτηση να απομακρύνουν τις ξαπλώστρες τους.

Χωρίς ξαπλώστρες οι λουόμενοι

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που δεν εντάχθηκαν στο διαγωνισμό αισθάνονται αδικημένοι και επισημαίνουν την προβληματική γραφειοκρατία και κακή συνεννόηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, που ανέλαβε την προσφυγή για ορισμένες επιχειρήσεις, οι καταστηματάρχες είναι θύματα αυτής της κατάστασης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες λουόμενοι επισκέπτες και ντόπιοι να μην μπορούν να χαρούν τη θάλασσα όπως πρέπει.

Δήλωσε συγκεκριμένα στο anagnostis.org ο δικηγόρος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος στον οποίο έχει ανατεθεί η προσφυγή από κάποιες επιχειρήσεις: «Οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες είναι θύματα γραφειοκρατίας και κακής συνεννόησης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και της ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες λουόμενοι επισκέπτες και ντόπιοι να μην μπορούν να χαρούν τη θάλασσα όπως πρέπει».

Προχωρά η “αξιοποίηση”

Παράλληλα με αυτά, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στη διαδικασία αξιοποίησης του ακίνητου στην Καραθώνα. Ήδη έχει διατεθεί πρόσκληση υποβολής προσφορών για την πρόσληψη Νομικού Συμβούλου που θα συνδράμει το Ταμείο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου της Καραθώνας, στον ομώνυμο φυσικό όρμο της Αργολίδας.

Εν κατακλείδι, η παραλία Καραθώνα παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να περιμένουν με αγωνία την απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου ή το αν θα υπάρξει αναβολή. Αν είναι αρνητική η απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου ή δεν ληφθεί αναβολή οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες θα πρέπει να μαζευτούν άμεσα την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι προετοιμασίες για την αξιοποίηση της περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζονται, κρατώντας τους ντόπιους σε αγωνία για το μέλλον της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis