home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μα πού είναι η πυροσβεστική; Ελληναράδες οδηγοί κλείνουν τη ΛΕΑ όσο καίει η φωτιά στο Λουτράκι

Μπλόκαραν τα πυροσβεστικά οχήματα στην Αθηνών – Κορίνθου επειδή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, την ώρα που η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη και έκαιγε σπίτια
Κλείσιμο ΛΕΑ Εθνική Οδός

Μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες των ακινητοποιημένων πυροσβεστικών οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, τη στιγμή η φωτιά στο Λουτράκι μαινόταν ανεξέλεγκτη και ο κόσμος εκεί αναρωτιόταν «μα πού είναι η πυροσβεστική;».

Όσο καίγονταν σπίτια στα εκκενωμένα χωριά, κάποιοι «Ελληναράδες» οδηγοί αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στη Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) της Αθηνών – Κορίνθου προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα από αυτό που ήδη είχε δημιουργηθεί λόγω του κλεισίματος του δρόμου στο τμήμα Άγιοι Θεόδωροι – Επίδαυρος. Αλλά κυρίως εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τα πυροσβεστικά οχήματα να διέλθουν από το σημείο για να πάνε να σβήσουν την πυρκαγιά που ακόμα καίει στην περιοχή.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες του διαδικτύου, τα πυροσβεστικά οχήματα αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν εξαιτίας της απερίσκεπτης κίνησης πολλών οδηγών να κάνουν κατάληψη της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

«Ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβισμένο στην Λ.Ε.Α. που είναι μπλοκαρισμένη με Ελληνάρες που αναρωτιούνται πού άραγε είναι η Πυροσβεστική», σημείωνεται χαρακτηριστικά.

Με τη ΛΕΑ, λοιπόν κατειλημμένη, τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχαν δίοδο προκειμένου να μεταβούν στο πύρινο μέτωπο, τη στιγμή που κάτοικοι της περιοχή διαμαρτύρονταν για πού είναι τα πυροσβεστικά.

Φυσικά δεν έλλειψαν και αυτοί οι οδηγοί που αποδοκίμασαν τη συγκεκριμένη πράξη και δημοσιοποίησαν τα όσα εκτυλίσσονταν εκείνη τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά η Λ.Ε.Α. καταλαμβάνεται από οδηγούς που παρουσιάζουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων των οχημάτων επείγουσας ανάγκης, δηλαδή του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, καθώς και των ειδικών οχημάτων οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis