home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνεχίζεται η φωτιά στο Λουτράκι: Προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά Λουτράκι

Την προληπτική εκκένωση των οικισμών Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος στο Λουτράκι, ζήτησε η Πυροσβεστική, λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου σε πευκόφυτη περιοχή στον Άγ. Χαράλαμπο, στο Καλαμάκι.

Μάλιστα, στάλθηκε και μήνυμα μέσω του 112 από την Πολιτική Προστασία.

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να μην πάρουν έκταση και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς επίσης και άλλοι χώροι, όπως αποθήκες και αγροικίες.

Χ. Βυτινιώτης: ‘Έχουν καεί 20-25 σπίτια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χ. Βυτινιώτης, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό είπε ότι 20 με 25 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στην ευρύτερη περιοχή.

«Η φωτιά από την Καλλιθέα, κατευθύνθηκε σε οικισμούς όπως ο Παράδεισος, η Γαλήνη και τώρα καίει το πευκοδάσος της περιοχής και κατευθύνεται προς τον Αγ. Δημήτριο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φθάσει εκεί. Οι καταστροφές σε περιουσίες είναι μεγάλες και πολλές. Σε σπίτια όπως εκτιμούμε, γιατί δεν μπορούμε να μπούμε ακόμα γιατί η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι 20 με 25 κατοικίες οι οποίες έχουν καεί ολοσχερώς. Είναι εξοχικά σε μια περιοχή αραιοκατοικημένη».

«Μόλις η φωτιά σβήσει θα γίνει η καταγραφή», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis