home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καταστροφικό το πέρασμα της φωτιάς από το Λουτράκι – Ολονύχτια μάχη να μην φθάσει στα διυλιστήρια

Κατεστραμμένα σπίτια, οχήματα και πλήγματα στο φυσικό περιβάλλον συνθέτουν το θλιβερό σκηνικό.
Φωτιά Λουτράκι

Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, με τα χειρότερα να έχουν αποφευχθεί όσον αφορά την επέλαση προς τα διυλιστήρια, όμως οι φλόγες έχουν ήδη αφήσει πίσω τους καμένη γη.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν το βράδυ της Τρίτης (18.7.2023) 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα ενώ νωρίτερα από αέρος επιχείρησαν 2 ελικόπτερα και 2 Canadair.

Πόσο κινδυνεύουν τα διυλιστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο έχει κρατηθεί σε απόσταση πάνω από 1 χιλιόμετρο μακριά από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων τα οποία δεν κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή. Ωστόσο η μάχη για να κρατηθεί το μέτωπο μακριά από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil θα είναι ολονύχτια.

Ήδη έχουν καθηλωθεί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, οπότε από εδώ και στο εξής η προσπάθεια θα επικεντρωθεί για να κρατηθεί το μέτωπο της φωτιάς μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες πρόλαβαν τη φωτιά και δεν πέρασε από την απέναντι μεριά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, η οποία έλεισε και στα δύο ρεύματα από τα διόδια της Ελευσίνας έως αυτά της Κορίνθου, αλλά στη συνέχεια η παλαιά Εθνική Οδός άνοιξε και πάλι για τους οδηγούς.

Καταστροφικό πέρασμα

Με τη μάχη απέναντι στις φλόγες να συνεχίζεται, το φως της δημοσιότητας βλέπουν πλέον οι καταστροφές που έχει ήδη αφήσει πίσω της η πυρκαγιά, ενώ το έργο καταγραφής των ζημιών θα ξεκινήσει αφού σβήσουν οι εστίες της φωτιάς.

Κατεστραμμένα σπίτια, οχήματα και πλήγματα στο φυσικό περιβάλλον συνθέτουν το θλιβερό σκηνικό.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά προσέγγισε τα διυλιστήρια της Motor Oil, με μήνυμα εκκένωσης σε κοντινούς οικισμούς να αποστέλλεται μέσω του 112, ενώ εστίες αναζωπυρώνονταν, αλλά να τίθενται υπό έλεγχο.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στο Λουτράκι:

Φωτογραφίες: anagnostis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis