home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος – Κλειστή και πάλι η Εθνική Οδός

Η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου κλείνει από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι και την Κόρινθο. Το ίδιο ισχύει και με τη παλαιά Εθνική Οδό.
Φωτιά Λουτράκι 2

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες (17.7.2023) και καίει μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει (και συνεχίζουν να καίνε) μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Κλειστή και πάλι η Εθνική Οδός

Παράλληλα, λίγο πριν τις 19.00 έκλεισε η παλαιά και η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια της Κορίνθου.

Αυτό ισχύει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα κλειστή για τους οδηγούς είναι και παλαιά Εθνική Οδός.

Ήδη είναι αποκαρδιωτικές οι εικόνες από το Λουτράκι και τις γύρω περιοχές, καθώς η επέλαση της φωτιάς που ξέσπασε χθες συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και δίνεται μάχη για να περιοριστεί και να σβήσει.

Έκτακτη ενημέρωση για τους πληγέντες

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και τους ξενοδόχους, από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Λουτράκι.

Ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του Δήμου πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουν να δεχόνται κλήσεις πολιτών οι οποίοι αναζητούν κατάλυμα για διαμονή, τους οποίους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνήστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου Λουτρακίου στον αριθμό 2744069000.

«Κατευθύνεται στα διυλιστήρια η φωτιά»

Εν τω μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια της περιοχής. Όπως ανέφερε, η φωτια «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η Εθνική Οδός, ο Προαστιακός, η παλιά Εθνική Οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για την πυρόσβεση είπε ότι «τα ελικόπτερα κάνουν άθλο. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Το πρωί είχαμε μια ισχυρή αναζωπύρωση σε περιοχή κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο, ωστόσο οι φλόγες παρέμεναν μακριά από σπίτια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis