home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αφύπνιση της πολιτικής συνείδησης απέναντι στα διάφορα υποσυστήματα της Δεξιάς

Επίκαιρο άρθρο των Δημοτικών συμβούλων του Δήμου Άργους –Μυκηνών, Νίκου Κοντού και Γιάννη Λυκοσκούφη
Παναγιώτης Νίκας

Σε χθεσινή του δήλωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε: “Το σύστημα Σαμαρά κυβερνά την Πελοπόννησο” Μεστή κουβέντα και ξεκάθαρη.

Μετά από αυτή τη δήλωση λοιπόν, ας αναλογιστούν οι πολίτες, που αυτοπροσδιορίζονται είτε ως δημοκρατικοί, είτε ως προοδευτικοί, είτε ως αριστεροί, είτε ως σοσιαλιστές, την ευθύνη που έχουν απέναντι στη συνείδηση τους αλλά και την ευθύνη τους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας μας, επιτρέποντας ή και διευκολύνοντας την εκλογή ατόμων σε θέσεις ευθύνης, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του όποιου πολιτικού ή/και οικονομικού «υποσυστήματος του συστήματος».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Πριν μερικά χρόνια το σύστημα αποφάσισε την καρατόμηση, του τότε δικού του περιφερειάρχη, σήμερα επανέρχεται να πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι το σημερινό, πάλι δικό του περιφερειάρχη, μαζί με τους φερέλπιδες πολιτικούς του φίλους, οι οποίοι φιλοδοξούν να γίνουν βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη με τη βοήθεια πολιτών στερουμένων πλέον πολιτικού προσανατολισμού. Η καλλιέργεια της άποψης ότι : «Όλοι ίδιοι είναι», εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συστήματος και έτσι η κοινωνία οδηγείται στην «ασφάλεια» της δεξιάς διακυβέρνησης.

Ο δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες έχουν τις επιλογές τους: απάθεια, εφησυχασμός, παραίτηση και συνθηκολόγηση ή την αφύπνιση της πολιτικής τους συνείδησης και τη Δράση απέναντι στα διάφορα υποσυστήματα της Δεξιάς.

Νίκος Κοντός

Γιάννης Λυκοσκούφης

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήμου Άργους-Μυκηνών

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis