home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Σε επιφυλακή για πυρκαγιές εν μέσω καύσωνα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Αργολίδα και για αρκετές ακόμα περιοχές της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για τις 14/7
Κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για την Παρασκευή 14/7 υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Αργολίδα και τις περιοχές Αττική & Κύθηρα, Εύβοια, πολλές ακόμα περιοχές σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Καβάλα, Θάσο περιοχές Έβρου, Κρήτη, Ιόνιο και νησιά νότιο & ανατολικό Αιγαίο.

Οι μετεωρολόγοι χτυπούν καμπανάκι καθώς εκτός από τις ακραίες θερμοκρασίες που θα καταγραφούν το επόμενο τριήμερο, θα επικρατήσουν δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες με τον κίνδυνο για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών να είναι σημαντικός και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου.

Χάρτης κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis