home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέος Καύσωνας με 47αρια – Ο Ιταλικός «Χάρος» απειλεί και την Ελλάδα την άλλη εβδομάδα

Μετά τον «Κέρβερο» και τον Κλέωνα» έρχεται ο «Χάροντας»

Άλλος ένας καύσωνας κατευθύνεται ήδη προς την Ευρώπη με το όνομα «Χάρος», ο οποίος θα αντικαταστήσει τον «Κέρβερο», ανεβάζοντας τον υδράργυρο στους 47 βαθμούς Κελσίου.

Ιταλοί μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες 43 βαθμών Κελσίου στη Ρώμη και 47 βαθμών Κελσίου στη Σαρδηνία την επόμενη εβδομάδα.

Το κύμα καύσωνα που οι Ιταλοί ονόμασαν «Χάρο» θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο την Ιταλία ωστόσο θα φτάσει ως ένα βαθμό και στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει στο βαθμό που θα συμβεί στην Ιταλία, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.

Κύμα καύσωνα, πάντως, σαρώνει τμήματα της νότιας Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής, με πιθανές θερμοκρασίες ρεκόρ τις επόμενες ημέρες.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Κροατίας και της Τουρκίας.

Στην Ιταλία, οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν έως και τους 48,8C. Έχει εκδοθεί προειδοποίηση κόκκινου συναγερμού για 10 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, της Μπολόνια και της Φλωρεντίας.

Θερμοκρασίες ρεκόρ φέρνει ο Κέρβερος

Ο καύσωνας Κέρβερος – που ονομάστηκε έτσι από την Ιταλική Μετεωρολογική Εταιρεία από το τρικέφαλο τέρας που εμφανίζεται στην Κόλαση του Δάντη – αναμένεται να φέρει πιο ακραίες συνθήκες τις επόμενες ημέρες. Η Ισπανία «φλέγεται» εδώ και ημέρες με θερμοκρασίες έως και 45C και οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μεγάλο μέρος της χώρας δεν έπεσαν κάτω από τους 25C.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας ξεκίνησε μια τηλεφωνική υπηρεσία βοήθειας για τους ανθρώπους που πλήττονται από τη ζέστη, η οποία έχει δεχθεί 54.000 κλήσεις από τότε που άνοιξε στις αρχές Ιουνίου. Μια δορυφορική εικόνα που καταγράφηκε από την αποστολή Copernicus Sentinel της ΕΕ αποκάλυψε ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης στην περιοχή της Εξτρεμαδούρα είχε φτάσει τους 60C την Τρίτη.

xartis kaysona 1

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, το Met Office, αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή. Το BBC Weather λέει ότι σε μεγάλες περιοχές της νότιας Ευρώπης θα σημειωθούν θερμοκρασίες που έχουν να καταγραφούν από τα μέσα της δεκαετίας του 40 – και πιθανώς υψηλότερες.

Όμως, καθώς ο Κέρβερος σβήνει, οι Ιταλοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο επόμενος καύσωνας -που ονομάστηκε Χάροντας από το όνομα του «βαρκάρη» που παρέδιδε τις ψυχές στον κάτω κόσμο στην ελληνική μυθολογία- θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες στους 43C στη Ρώμη και πιθανώς στους 47C στο νησί της Σαρδηνίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis