Οι «Μαμάδες της Ασίνης» σε στενή συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής προχωρούν στη δημιουργία της μόνιμης «Γωνιάς της Αγάπης» στο γήπεδο του χωριού. Η πρωτοβουλία ξεκινά τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Ιουλίου, με τις δράσεις να πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 19:00 έως τις 21:00.
Βασικός στόχος της κίνησης είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσω της δωρεάν διάθεσης και ανταλλαγής χρήσιμων αντικειμένων, όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια και είδη σπιτιού. Η κεντρική φιλοσοφία συνοψίζεται στο να αφήνει κάποιος ό,τι πλέον δεν χρειάζεται και να παίρνει ελεύθερα ό,τι του είναι απαραίτητο, πάντα με διακριτικότητα και σεβασμό.
Καθημερινές δράσεις για παιδιά και οικογένειες
Η εβδομάδα αλληλεγγύης πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σχεδιασμένο για να φέρει πιο κοντά την κοινότητα. Η πρεμιέρα της Δευτέρας περιλαμβάνει τα επίσημα εγκαίνια της δομής με προσφορά δροσερού χυμού στους παρευρισκόμενους. Την Τρίτη τη σκυτάλη παίρνουν τα βιωματικά παιχνίδια που απευθύνονται σε γονείς και παιδιά μαζί, ενώ την Τετάρτη ο χώρος του γηπέδου θα γεμίσει με μουσική, καθώς οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τραγούδια και θα χορέψουν.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Πέμπτη με ένα καλοκαιρινό πάρτι καρπουζιού. Την Παρασκευή τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πινέλα και να ζωγραφίσουν τους δικούς τους πίνακες. Το απόγευμα του Σαββάτου αποκτά ένα ιδιαίτερο τοπικό χρώμα, καθώς οι γιαγιάδες της Ασίνης θα αναλάβουν την αφήγηση παραμυθιών. Η εβδομάδα δράσεων θα ολοκληρωθεί σε εορταστικό κλίμα την Κυριακή 12 Ιουλίου με το μεγάλο πάρτι κλεισίματος.











