home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Ο Νίκας, ο Σαμαράς και η απόφαση για Πτωχό

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να είναι όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτη» η ανακοίνωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη
Σαμαράς Νίκας

Λεπτοί χειρισμοί επιχειρούνται αυτές τις ώρες στη Νέα Δημοκρατία, πριν την τελική ανακοίνωση του ονόματος που θα στηριχτεί για την υποψηφιότητα Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο. Ο κομματικός αναβρασμός σε όλη την περιφέρεια συνεχίζεται και σήμερα, με αποτέλεσμα να φτάσει το ζήτημα ως ερώτημα και στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Αθήνα, με τον τελευταίο να προσπαθήσει να κλείσει γρήγορα το θέμα, προκειμένου να μην προκύψουν στη συνέχεια άλλες ερωτήσεις που έχουν σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και την επιθυμία του να στηριχτεί η δική του επιλογή, αλλά και ερωτήματα σχετικά με όσα κουβεντιάζονται και γράφονται για τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο.

Πάντως, σύμφωνα με τον κο Μαρινάκη το ζήτημα βρίσκεται σε ανώτατο επίπεδο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει τον τελικό λόγο: «Επειδή εδώ είναι ενημέρωση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, θα μου επιτρέψετε αυτά να απαντηθούν με σαφήνεια, όταν ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του, ως Πρόεδρος της ΝΔ. Πολύ σύντομα θα γίνει αυτό».

Όλα αυτά τη στιγμή που στην Πελοπόννησο οι Νεοδημοκράτες προβληματίζονται για το αν οι χειρισμοί αυτοί θα προκαλέσουν ή όχι διχασμό.

Τελικά, θα χρειαστεί να επαναληφθεί το περιβόητο γεύμα Μητσοτάκη – Σαμαρά στο μεζεδοπωλείο της Καλαμάτας προεκλογικά των περιφερειακών εκλογών, ώστε να επιλυθούν από κοινού τα όποια κομματικά προβλήματα έχει δημιουργήσει η επιλογή υποψηφιότητας Περιφερειάρχη ή θα οδεύσει ομαλά και “αναίμακτα” προς τις εκλογές η Πελοπόννησος;

Μάχη Νίκα – Σαμαρά;

Από την πλευρά του ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας που όλα δείχνουν να «αδειάζεται» από το κόμμα του, φαίνεται ότι θεωρεί υπαίτιο όλης της ιστορίας αυτής τον Αντώνη Σαμαρά, όσο μάλιστα φημολογείται ότι το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Πτωχού θα στελεχώσει μεταξύ άλλων και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού.

Πρόκειται τελικά για μια μάχη Νίκα – Σαμαρά; Αυτό το ερώτημα προφανώς και αναμένεται να απαντηθεί από τον κο Νίκα όταν ερωτηθεί και αφού γίνει η τελική ανακοίνωση και υπάρξει η επίσημη αναγγελία των αποφάσεων.

Το κλίμα πάντως είναι τεταμένο και όπως φαίνεται η επίσημη ανακοίνωση, θα ακολουθήσει τους πλέον λεπτούς χειρισμούς που γίνονται από την Πειραιώς, στελέχη της οποίας κάνουν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην Πελοπόννησο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτη» η επίσημη και μη ανατρέψιμη πλέον απόφαση.

Προβληματισμένος εντωμεταξύ με όλα αυτά, είναι και ο Δημήτρης Πτωχός ο οποίος ξαφνικά καλείται να κολυμπήσει στα πολύ βαθιά, γνωρίζοντας όλο αυτό το παρασκήνιο.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis