home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βαλεντίνα Ρούσου: Εμείς προτείνουμε λύσεις όταν άλλοι ανεύθυνα περιαυτολογούν…

Βαλεντίνα Ρούσου

Έκπληκτη και με απορία παρατηρώ τον τελευταίο καιρό τους αρμόδιους της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Άργους – Μυκηνών να κομπάζουν για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμο Άργους – Μυκηνών. 

της Βαλεντίνας Ρούσου*

Έκανα μια έρευνα σχετικά με την καταλληλόλητα των χώρων και την αδειοδότηση των παιδικών χαρών.

Δυστυχώς αυτό που διαπίστωσα είναι ότι οι περισσότερες παιδικές χαρές  του δήμου Άργους – Μυκηνών δεν διαθέτουν τις σχετικές πιστοποιήσεις για την καταλληλότητα των χώρων.

Οι αρμόδιοι το μόνο που κάνουν είναι να αγοράζουν καινούργια όργανα, αντικαθιστώντας τα παλιά, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη και σχεδιασμός του χώρου.

Έχουν σκεφτεί όλοι αυτοί οι αρμόδιοι που περιαυτολογούν για τα “έργα τους” τον κίνδυνο ατυχήματος;

Έχει προβληματιστεί κάποιος υπεύθυνος για την καταλληλόλητα των χώρων;

Αν λοιπόν οι αρμόδιοι του Δήμου είναι ανεύθυνοι, ας αναλάβει ο καθένας μόνος του την ευθύνη των παιδιών του κι ας επιλέξει με λογισμό και σκέψη τον χώρο που θα παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά του.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια μεγάλη σύγχρονη παιδική χαρά, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είναι η γνωστή σε όλους μας “παιδική χαρά Μπόνη”.

Είναι ένας χώρος ολικής έκτασης περίπου 3 στρεμμάτων  ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει παιδικές χαρές σχεδιασμένες ανά ηλικιακή ομάδα με τα κατάλληλα όργανα για την κάθε ομάδα.

Οι εσωτερικές παιδικές χαρές θα μπορούσαν να είναι θεματικές και τα παιδιά παράλληλα με το παιχνίδι θα αποκτούσαν  γνώσεις ιστορίας. Για παράδειγμα μια θεματική παιδική χαρά με τίτλο “οι άθλοι του Ηρακλή”, θα πρόσφερε γνώσεις ιστορίας στα παιδιά και θα πρόσφερε και το αισθητικό και ιστορικό αποτέλεσμα που θέλουμε να προβάλουμε ως δήμος, το οποίο τώρα περιορίζεται σε ένα άγαλμα πίσω από το ιερό του πολιούχου της πόλης μας…

Επίσης απαραίτητη και αναγκαία για κάθε σύγχρονη πόλη είναι η δημιουργία παιδικής χαράς Α.Μ.Ε.Α., διαμορφωμένης με σύγχρονα και κατάλληλα όργανα, η οποία άνετα μπορεί να φιλοξενηθεί στο χώρο των 3 στρεμμάτων της παιδικής χαράς Μπόνη.

Ο περιμετρικός διάδρομος της παιδικής χαράς, θα μπορούσε να σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ως ποδηλατόδρομος για παιδιά με την υποστήριξη εκπαιδευτών ποδηλάτου για την σωστή εκμάθηση ποδηλασίας.

Απαραίτητο στοιχείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση της παιδικής χαράς είναι η λειτουργία ενός αναψυκτηρίου.

Ο χώρος της  παιδικής και νεανικής βιβλιοθήκης μπορεί να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο αναψυκτηρίου ο οποίος θα κρατήσει κάποια χαρακτηριστικά της βιβλιοθήκης και θα ενισχυθεί και θα γίνει χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά που θα λειτουργεί και τον χειμώνα.

Όλα αυτά είναι εφικτό να γίνουν με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο ή ακόμα και με ιδίους πόρους.

Όσο για τις ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές που ασφαλώς και είναι απαρατήρητο να υπάρχουν και σε άλλα σημεία της πόλης και ολόκληρου του Δήμου πρέπει οπωσδήποτε και άμεσα να αδειοδοτηθούν.

Προτεραιότητα όλων μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας.

Συμφώνησα κι εγώ να δημιουργήσω και θα προσπαθήσω όλα όσα λέμε να γίνουν πράξη.

*Η Βαλεντίνα Ρούσου είναι Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Άργους – Μυκηνών, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη “Συμφωνία Δημιουργίας”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis