home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νοσοκομείο Άργους: Η Διοίκηση διασφάλισε την εφημερία του Παθολογικού – 85 τεστ στρεπτόκοκκου – Άλυτο το πρόβλημα με παιδιάτρους

Λύθηκε το πρόβλημα του ακτινολογικού μετά από πολλά δημοσιεύματα

Παραμένει άλυτο το πρόβλημα με την κάλυψη των θέσεων παιδιάτρων στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, ενώ λύθηκε το πρόβλημα της εφημερίας του Παθολογικού τμήματος στις 16/6/2023 με παρέμβαση της διοίκησης. Τα παραπάνω επισημαίνει η διοικήτρια του ΓΝ Αργολίδας Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, τονίζοντας ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα (85 τμχ) τεστ στρεπτόκοκκου και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται χωρίς να έχουν ληφθεί οδηγίες διακομιδής τους σε άλλα νοσοκομεία.

Αφορμή δημοσίευμα του anagnostis.org, το οποίο επισήμαινε ότι η απειλή του στρεπτόκοκκου βρήκε το Νοσοκομείο Αργολίδας (Άργος και Ναύπλιο) ανοχύρωτο. Και ότι το πρόβλημα γιγαντώθηκε και από πλευράς παθολόγων με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει ιδιαίτερη πολύπλοκη για τους ασθενείς.

Επίσης, η κα Κασνακτσόγλου ανακοινώνει ότι λύθηκε απρόσκοπτη λειτουργία του ακτινολογικού, ενώ είχαν προηγηθεί πολλά δημοσιεύματα και δηλώσεις βουλευτών, όπως η χθεσινή του Ανδρέα Πουλά, που αναφερόταν στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το ακτινολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, που  έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων ραντεβού του ακτινολογικού τμήματος και την ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών των Νοσηλευτικών Μονάδων τις ημέρες που δεν εφημερεύουν.

Στρεπτόκοκκος και παθολόγοι και ακτινολογικό

Την ίδια ώρα παραμένουν σε ισχύ οι συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για τον στρεπτόκοκκο.

Στην ανακοίνωση της διοικήτριας ΓΝ Αργολίδας Γεσθημανής Κασνακτσόγλου τονίζονται τα παρακάτω:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το Γ.Ν. Αργολίδας Ν.Μ. Άργους, έχω να σας αναφέρω ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τούτο διότι:

1. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα (85 τμχ) τεστ στρεπτόκοκκου και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται χωρίς να έχουν ληφθεί οδηγίες διακομιδής τους σε άλλα νοσοκομεία.

2. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της εφημερίας του Παθολογικού τμήματος στις 16/6/2023, καθώς ο Διευθυντής του τμήματος δεν είχε καταθέσει στην υπηρεσία το πρόγραμμα εφημέρευσης των Παθολόγων.

3. Η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση έχουν καταβάλλει επανειλημμένες προσπάθειες για την πλήρωση των κενών θέσεων στην Παιδιατρική ειδικότητα. Αυτή τη στιγμή στο Παιδιατρικό τμήμα έχουν καλυφθεί οι 2 από τις 3 θέσεις που προκηρύχθηκαν και αναμένεται να επιτευχθεί η πλήρης κάλυψη των γενικών εφημεριών της Ν.Μ Άργους από τον Οκτώβρη.

4. Με συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Γ.Ν Αργολίδας – Ν.Μ Άργους και της 6ης ΥΠΕ έχει εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ακτινολογικού.

Τέλος, η Διοίκηση του Γ.Ν Αργολίδας προβαίνει πάντα στις κατάλληλες ενέργειες σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της καλύτερης φροντίδας σε όλους τους συμπολίτες μας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ

    Την στιγμή που ο Βουλευτής Ανδρέας Πουλάς αναφέρεται σε τεράστιο πρόβλημα με το ακτινολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, που έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων ραντεβού, η Διοικήτρια Γεσθημανή Κασνακτσόγλου ανακοινώνει ότι λύθηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του ακτινολογικού. Πού βρίσκεται η αλήθεια;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis