home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πουλάς: Πόσο ακόμα θα υποβαθμιστεί η δημόσια υγεία στο Νομό μας;

Τεράστιες ελλείψεις ακτινολόγων και παιδιάτρων στις δύο δομές
Νοσοκομείο Άργους (2)

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις ακτινολόγων και παιδιάτρων στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και δίκαια ο Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανδρέας Πουλάς αναρωτιέται πόσο ακόμα θα υποβαθμιστεί η δημόσια υγεία στο Νομό Αργολίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “anagnostis.org” χθες, Παρασκευή 16 Ιουνίου, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, έδωσε εντολή να είναι σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ, ώστε στην ανάγκη να  μεταφερθούν τα ασθενή σε στρεπτόκοκκο παιδιά σε γειτονικά Νοσοκομεία.

Η ίδια κατάσταση συμβαίνει και στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους, καθώς πολλά ραντεβού ακυρώνονται λόγω έλλειψης ακτινολόγων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους και η κατάσταση καθημερινά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. 

Είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το ακτινολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, που  έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων ραντεβού του ακτινολογικού τμήματος και την ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών των Νοσηλευτικών Μονάδων τις ημέρες που δεν εφημερεύουν. Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε απρόβλεπτες καταστάσεις μη λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος Άργους με την πιθανή παραίτηση του ιατρού που υπηρετεί στο τμήμα.

Επιπλέον, μετά το φιάσκο με την πρόσληψη παιδιάτρων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αδυνατεί να δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα της εφημέρευσης παιδιάτρου. 

Τη στιγμή που οι ιατροί του παθολογικού τομέα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η  εφημέρευση χωρίς παιδίατρο είναι επισφαλής, η Διοίκηση απαντά με την έκδοση  εντέλλεσθε προς τους παθολόγους ώστε να εφημερεύσουν εκείνοι.  

Παράλληλα, στο νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη σε τεστ στρεπτόκοκκου εν μέσω μάλιστα αύξησης των κρουσμάτων. Και εδώ η Διοίκηση απαντά με  εντολή προς το ΕΚΑΒ ώστε περιστατικά ύποπτα με στρεπτόκοκκο να διακομίζονται άμεσα στα Νοσοκομεία Τρίπολης και Κορίνθου.

Πόσο ακόμα θα υποβαθμιστεί η δημόσια υγεία στο νομό μας;

Για πόσο ακόμα οι πολίτες του νομού μας θα ταλαιπωρούνται από την ολιγωρία και την αδιαφορία των υπευθύνων;».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis