home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μπήκε η τσάπα και αλλάζει το Λυγουριό – Η ανάπλαση είναι εδώ

Πανηγυρική η έναρξη των εργασιών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να έχουν αποπερατωθεί μέσα σε προθεσμία 12 μηνών
Ανάπλαση Λυγουριό (3)

Μπήκε η …τσάπα και ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης των δρόμων του Λυγουριού. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχουν αποπερατωθεί μέσα σε προθεσμία 12 μηνών.

Στην πανηγυρική έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο οποίος δήλωσε «Ξεκινάμε. Το μεγάλο έργο της ανάπλασης των οδών Λυγουριού με προϋπολογισμό 2.700.000 € και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ξεκίνησε. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως κύριος του έργου είναι εδώ και συντονίζει τις εργασίες. Φυσικά θα υπάρχει όχληση. Φυσικά θα υπάρχει σκόνη. Φυσικά θα γίνει κάτι πολύ καλό. Στα υποθετικά οράματα και τους επικοινωνιολόγους απαντάμε με έργο και πολύ δουλειά».

Ανάπλαση Λυγουριό (1)
ΦΩΤΟ: fb Tasos Chronis

Η επέμβαση που ξεκίνησε αφορά βασικούς οδικούς άξονες του βόρειου τμήματος του οικισμού του Λυγουριού, καθώς και μικρά τμήματα των κάθετων διασταυρώσεων με αυτούς που οδηγούν σε σημεία ενδιαφέροντος. Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης των ίδιων των κατοίκων, η δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και αναβάθμιση του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασης, προβλέπονται αποξηλώσεις υφιστάμενων δαπέδων και φωτιστικών σωμάτων, αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, τοποθέτηση δικτύων φωτισμού, κατασκευή βάσης πεζοδρομίων και οδών, δαπεδοστρώσεις, ειδικές κατασκευές, εξοπλισμός και φωτισμός.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis