home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Το εφιαλτικό σενάριο που έφερε μαζική κινητοποίηση στο λιμάνι

Η άσκηση προέβλεπε φωτιά στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου «Μανταλένα» που βρισκόταν δεμένο στην προβλήτα και ρύπανση από διαρροή

Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου, το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου η οποία προέβλεπε φωτιά στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου «Μανταλένα» που βρισκόταν δεμένο στην προβλήτα και ρύπανση από διαρροή καυσίμων.

Η κινητοποίηση των Λιμενικών υπαλλήλων ήταν άμεση, ρίχνοντας πλωτό φράγμα για να σταματήσουν την επέκτασή της.

Την όλη άσκηση διηύθυνε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Ναυπλίου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, ενώ σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου

«Σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο λιμάνι Ναυπλίου, άσκηση καταπολέμησης εικονικής ρύπανσης από το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ναυπλίου με τη συνδρομή και πλωτού περιπολικού σκάφους του Γ’ Λ/Τ Παραλίου Άστρους.

Στην άσκηση συμμετείχαν:

Η Πολιτική Προστασία και η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, το ΕΚΑΒ Ναυπλίου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, το Σωματείο Λιμενεργατών Ναυπλίου, ο Υπεύθυνος και το προσωπικό Ασφάλειας της Λιμενικής Εγκατάστασης Ναυπλίου, η λάντζα λιμένα Ναυπλίου “ΑΓΝΗ ΙΙΙ” με Κυβερνήτη τον κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο “ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ” με Πλοίαρχο τον κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δημήτριο, καθώς και ιδιώτες-εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis