home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα στρατηγική επένδυση 203 εκατ. ευρώ στην Ερμιονίδα

Το ξενοδοχείο που θα γίνει 9,5 χλμ. ανατολικά από το Πόρτο Χέλι, θα διαθέτει 100 δωμάτια και 15 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες προς εκμετάλλευση
Ξενοδοχείο έπιπλα

Τρία νέα ξενοδοχειακά projects συνολικού ύψους μισού δισ. ευρώ μπήκαν στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, ανάμεσα στα οποία και ένα στην Αργολίδα. Οι επενδύσεις θα υλοποιηθούν σε Κρήτη, Σαντορίνη και Ερμιονίδα.

Η επένδυση στην Ερμιονίδα αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης στη θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας.

Με βάση τον σχεδιασμό, το ξενοδοχείο θα διαθέτει 100 δωμάτια και 15 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες προς πώληση ή/ και εκμετάλλευση.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία “ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” με διακριτικό τίτλο “SCARLET BEACH””. Το έργο προϋπολογίζεται στα 203 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 188 θέσεις εργασίας.

Η περιοχή επέμβασης βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πόρτο Χέλι. Η τοποθεσία έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και θέα στη θάλασσα. Το αγροτεμάχιο στο οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί το θέρετρο έχει έκταση 234.686,39 m².

Η περιοχή επέμβασης χωροθετείται σε εκτός σχεδίου περιοχή η οποία υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στον Δήμο Ερμιονίδας. Για την περιοχή του έργου ισχύει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Πελοποννήσου (ΦΕΚ 1485 /Β/2003). Το έργο συνάδει με τις γενικές κατευθύνσεις του καθώς βρίσκεται σε Ζώνη με Δυνατότητα Τουριστικής Ανάπτυξης.

Επιπλέον το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων, διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Χτιστετα όλα να δούμε στο τέλος τη θα μείνει.Παντου τσιμέντο.Ζητω η ανάπτυξη, καλή νύχτα….

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis