home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέμεσις: «Να γίνει κακούργημα η παράνομη εισαγωγή, εκτροφή και εμπορία ζώων»

Σε τι ενέργειες αποφάσισε να προβεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι
Σκύλος

Να γίνει κακούργημα η παράνομη εισαγωγή, εκτροφή και εμπορία ζώων της άγριας ζωής ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ένα οφειλόμενο χρέος στη Χασίγια και σε εκατομμύρια άλλες Χασίγια σε όλο το κόσμο, θύματα ενός βρώμικου και παράνομου εμπορίου ψυχών.

Όταν οι άλλοι ξεχνούν, ή σταματούν να παραπλανούν το φιλοζωικό κόσμο με φληναφήματα, η Νέμεσις συνεχίζει.

Σε τι ενέργειες αποφάσισε να προβεί

Σε συνεδρίασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

α) με μεγάλες ποινές και υψηλά διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες αρμόδιους υπαλλήλους.

β) Να θεσμοθετηθεί ως κακούργημα η παράνομη εισαγωγή, εξαγωγή, εκτροφή και εμπορία ζώων της άγριας ζωής με όριο κάθειρξης τα 20 χρόνια.

  • Η Νέμεσις θα επιδιώξει να έλθει σε επικοινωνία με ελεγκτικές αρχές ή φορείς στην Ε.Ε., προκειμένου να ενημερωθεί και στη συνέχεια να προτείνει προς τα αρμόδια υπουργεία λήψη περαιτέρω μέτρων με βάσει την ευρωπαϊκή πρακτική, εμπειρία και νομοθεσία .
  • Την συνεχή πίεση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, μέχρι να αποφασίσουν μέτρα και να αρχίσουν να υλοποιούνται αυτά, ώστε το λιγότερο να περιοριστεί σε ικανό βαθμό η παράνομη εισαγωγή, αλλά και η παράνομη εκτροφή στη χώρα μας ζώων της άγριας και ήμερης ζωής, από κουτάβια και γάτες μέχρι και κάθε είδους πουλιά, ερπετά, εξωτικά και άγρια ζώα.
  • Κάθε μέρα αναδεικνύεται όλο και πιο πολύ η αναγκαιότητα δημιουργίας Σώματος Αστυνομίας Ζώων σε όλη την Ελλάδα με αποκλειστική αρμοδιότητα τις υποθέσεις κάθε είδους ζώου και φυσικά θα επιφορτιστεί και με το ζήτημα της παράνομης εισαγωγής, εκτροφής, εμπορίας ζώων της άγριας ζωής.

Επιτέλους ας μπει ένας κατ’ αρχήν φραγμός στη πλήρη ασυδοσία εμπόρων κάθε είδους ζωής και ψυχής .

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis