home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΕυρώπη

«Χωρίς Πυξίδα;» Παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Καλλιάνου στο Βέλγιο

Ο Θεόδωρος Καλλιάνος έχει καταγωγή από τα Ίρια

Ο Θεόδωρος Καλλιάνος, με καταγωγή από τα Ίρια, είναι Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Παν/μιο της Βόννης και πρώην Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, σχετικά με την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ΟΝΕ. Την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα παρουσιαστεί το βιβλίο του «Without Compass? Χωρίς πυξίδα;” στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο (Rue des Petits Carmes, 10 – 1000 Bruxelles).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών ΑΡΓΩ που εδρεύει στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Επιμόρφωσης Μελετών, Έρευνας και Ανάπτυξης) που εδρεύει στην Αθήνα και είναι υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο.

Η ιδέα του βιβλίου στηρίζεται σε μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία και κοινωνική οικονομία της αγοράς. Απευθύνεται στους Ευρωπαίους πολίτες παρουσιάζοντας με παραδείγματα τον δρόμο και τα μονοπάτια του «ταξιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων το βιβλίο προτείνει ότι η έγκαιρη γνώση των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων και αξιών είναι προϋποθέσεις για να παραμείνει κανείς ενεργός και να συμμετέχει στην Ευρώπη του αύριο.

Βιβλιοπαρουσίαση Θεόδωρου Καλλιάνου
Βιβλιοπαρουσίαση Θεόδωρου Καλλιάνου // ΦΩΤΟ: Αργώ

Στο πρόγραμμα της παρουσίασης που θα συντονίσει ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, εκτός του συγγραφέα, συμμετέχουν :

Γιάννης Μανιάτης Καθηγητής ΠΑΠΕΙ, Πρ. Υπουργός

Σπύρος Παππάς, Προέδρος της «ΑΡΓΩ»

Πάνος Γρέδης, εκπρόσωπος του ΕΟΔΔ στις Βρυξέλλες

Ελισάβετ Πυλαρινού, MSc

Πηγή: Αργώ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button