home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ταξίδι στο Διάστημα με τη Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού

Εργαστήριο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Harvard
Χαρβαρντ Ναύπλιο

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Harvard, που εδρεύει στο Ναύπλιο, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Ταξίδι στο Διάστημα. Ο Ανοιξιάτικος Ουρανός».

Σε αυτό το εργαστήριο η συντονίστρια και οι συμμετέχοντες/ουσες θα ακολουθήσουν ένα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα, αλλά και πέρα από αυτό, στους αστέρες και τα μακρινά ουράνια αντικείμενα. Ξεκινώντας από το κοντινό μας αστέρι, τον Ήλιο, η συντονίστρια θα αναφερθεί σε βασικά στοιχεία ηλιακής φυσικής, θα περιγράψει τον τρόπο που ο Ήλιος επηρεάζει τη Γη, πως προκαλούνται οι ηλιακές καταιγίδες, τι είναι ο Διαστημικός Καιρός και πως προκαλείται το σέλας. Θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Διαστημικού Καιρού στους δορυφόρους και σε τεχνολογικά συστήματα στο κοντινό μας διάστημα αλλά και στο έδαφος. Συνεχίζοντας το ταξίδι προς το ηλιακό μας σύστημα η συντονίστρια θα αναφερθεί στις σημαντικότερες αποστολές που ο άνθρωπος έχει στείλει στο διάστημα και θα συζητηθούν οι αποστολές του μέλλοντος.

Ταξίδι στο Διάστημα εργαστήριο

Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Υπεύθυνη για δράσεις διάχυσης της επιστήμης στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεσκόπησης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 22 και 23 Απριλίου, 11:00πμ-3:00μμ, στο Ναύπλιο, και είναι ανοικτό σε όλους (18 θέσεις). Η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 2 Απριλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Ταξίδι στο Διάστημα. Ο Ανοιξιάτικος Ουρανός»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis