home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φοιτητές από το Ναύπλιο σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το πανό ήταν γραμμένο στα αγγλικά και έγραφε «Η χώρα που είναι γνωστή για την Τέχνη, τώρα τη σκοτώνει».
Ναύπλιο φοιτητές διαμαρτυρία (1)

Με εμπνευσμένες δράσεις και Performances αντιδρούν οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών στο Ναύπλιο, για το Προεδρικό Διάταγμα 85 που αφορά τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Με τη σχολή τους να τελεί υπό κατάληψη, στην αρχή της εβδομάδας, έκαναν μία ειρηνική παρέμβαση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σηκώνοντας στο κοίλον πανό στο οποίο ήταν γραμμένο στα αγγλικά «Η χώρα που είναι γνωστή για την Τέχνη, τώρα τη σκοτώνει».

Ναύπλιο φοιτητές διαμαρτυρία (1)

Είχε προηγηθεί η «κηδεία» της «Δικαιοσύνης» και του «Πολιτισμού» στην Πλατεία Συντάγματος και τα σοκάκια του Ναυπλίου αλλά και μία άλλη δράση όπου οι τίτλοι των τεσσάρων αγαλμάτων φέρνουν στο τραπέζι ξανά τις λέξεις: «παρενόχληση, συγκάλυψη, υποβάθμιση, υπάρχω». Η κάθε λέξη-τίτλος με την παρουσία του ανθρώπινου σώματος-αγάλματος και την επιβλητική αλλαγή στάσεων έρχεται να επισημάνει την βαρύτητα των αιτημάτων των πανελλαδικών καταλήψεων στις καλλιτεχνικές σχολές.

Ναύπλιο φοιτητές διαμαρτυρία (2)

Τα εκθέματα βγαίνουν εκθέματα σε δημοπρασία, να αγοραστούν από τους έχοντες, να υπερηφανευόμαστε ως η χώρα των τεχνών και των μουσών. Οι τιμές και τα χιλιάρικα πέφτουν βροχή για όλους τους τίτλους εκτός από τον τελευταίο («υπάρχω») που δεν αγοράζεται όσο και να πέφτει η τιμή.

Να θυμίσουμε πως μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΗ και της ΠΟΘΑ, οι καλλιτέχνες δεν κάνουν πίσω. Καταγγέλλουν την κρατική βία, δηλώνουν τον πλήρη αποτροπιασμό τους για τις εικόνες αστυνομικών με όπλα έξω από χώρους πολιτισμού και προαναγγέλλουν σειρά νέων κινητοποιήσεων.

Ναύπλιο φοιτητές διαμαρτυρία (2)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis