home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Κατάληψη στη Σχολή Καλών Τεχνών – Τι ζητούν οι φοιτητές

Το φοιτητικό σώμα των δύο τμημάτων του Ναυπλίου εκφράζει τη στήριξή του σε όλες τις καταλήψεις και τις πορείες ενάντια στο ΠΔ που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία
Παραμένει σε κατάληψη το Πανεπιστήμιο στο Ναύπλιο (Pics)

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση φοιτητριών – φοιτητών των δυο τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) όπου αποφασίστηκε άμεση συσπείρωση για τα ζητήματα τέχνης και πολιτισμού.

Το φοιτητικό σώμα της σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου εκφράζει τη στήριξή του σε όλες τις καταλήψεις και τις πορείες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, αυτούς τους μήνες, ενάντια στο ΠΔ που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία.

Μάλιστα, στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε κατάληψη των κεντρικών διδακτηρίων της σχολής με ομόφωνη διαθεσιμότητα σε κατάληψη μιας εβδομάδας δράσεων και εκδηλώσεων με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής της.

Τι λένε οι φοιτητές

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών που εδρεύει στο Ναύπλιο:

«Ακόμα, ως χώρα των τεχνών των μουσών και έχοντας υπόψην μας την ανάγκη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ύπαρξη Τμήματος Παραστατικών Τεχνών, δηλώνουμε το παρών μας στην Ακαδημαϊκή και Καλλιτεχνική κοινότητα. Λαμβάνουμε θέση όχι μόνο υπέρ των συναδέλφων μας αλλά και για την αναγνώριση των κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και την επαρκή ενημέρωση ως προς το αντικείμενο σπουδών μας.

Καλούμε πανεπιστημιακές σχολές, σχολεία, ωδεία και πάσης φύσεως καλλιτεχνικά και μη εκπαιδευτικά ιδρύματα στον αγώνα μας ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις διαμαρτυρίες των Ανώτατων Σχολών Τέχνης».

Αιτήματα κατάληψης

Αναφορικά με τα αιτήματα της κατάληψης οι φοιτητές του Ναυπλίου αναφέρουν:

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των υπολοίπων καταλήψεων. Απαιτούμε Την άμεση τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 με την υπαγωγή των καλλιτεχνών στην βαθμίδα ΤΕ

Την παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγραμμάτων, κρατικών υποτροφιών και φοιτητικών επιδομάτων στο σπουδαστικό σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ σχολών

Την ίδρυση Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα

Την περαιτέρω στελέχωση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Ναυπλίου με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, την ορατότητα και την αναγνώρισή του ως ανωτάτη καλλιτεχνική εκπαίδευση

Δυνατότητα ΠΕ σε απόφοιτων ανωτέρων καλλιτεχνικών σχολών, είτε με εξομοίωση μέσω εξετάσεων σε μια σειρά μαθημάτων για τους απόφοιτους, μέχρι την δημιουργία της Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών, είτε με κατατακτήριες και μερική φοίτηση μετά την ίδρυση της

Την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και την παροχή παιδαγωγικής επάρκειας στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών».

Καλούμε το καθηγητικό και το διοικητικό προσωπικό της σχολής μας να συνδράμουν με κάθε τρόπο στη δικαίωση των αιτημάτων μας».

Τέλος οι φοιτητές ζητούν «την οριστική απομάκρυνση του Α.Τ. πρώην αντιπρύτανη του Πα.Πελ. από το πανεπιστήμιό μας αλλά και από οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική διαδικασία καθώς ένα χρόνο μετά το πλήθος καταγγελιών εις βάρος του για παρενοχλήσεις και απειλές, βρίσκεται ακόμα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον του πανεπιστημίου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis