home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Θρήνος μπροστά από το Μπούρτζι – Το συμβολικό δρώμενο που καθήλωσε (Βίντεο)

Οι φοιτητές έφθασαν μέχρι και τον παραλιακό περίπατο της πόλης όπου περιφέραν το φέρετρο μπροστά από τις καφετέριες
Φοιτητές πορεία Ναύπλιο

Πορεία στους δρόμους του Ναυπλίου κρατώντας ένα φέρετρο με τις λέξεις «Πολιτισμός» και «Δικαιοσύνη» έκαναν οι φοιτητές των δύο τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών το μεσημέρι της Τετάρτης. Ντυμένοι στα μαύρα, αφού πρώτα έκαναν μια αναπαράσταση κηδείας και θρήνου, ακολούθησε διαμαρτυρία στην πόλη.

Οι  φοιτητές και φοιτήτριες των δυο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο (Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) βρίσκονται σε κατάληψη και παρουσιάζουν τα αιτήματά τους, που είναι μεταξύ άλλων, η περαιτέρω στελέχωση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Ναυπλίου με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, την ορατότητα και την αναγνώρισή του ως ανωτάτη καλλιτεχνική εκπαίδευση και η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και την παροχή παιδαγωγικής επάρκειας στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών.

Οι φοιτητές έφθασαν μέχρι και τον παραλιακό περίπατο της πόλης όπου περιφέραν το φέρετρο μπροστά από τις καφετέριες με θέα το Μπούρτζι. Θρήνος και οδυρμός επικρατούσε κατά την περιφορά, στα πλαίσια του συμβολικού δρώμενου που καθήλωσε περαστικούς και θαμώνες στα καφέ της παραλίας.

Βίντεο: Βασίλης Κοντογιώργος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis