home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Όσο μειώνονται τα ποιοτικά πορτοκάλια, αυξάνονται οι τιμές

Η έλλειψη φορτηγών αυτοκινήτων και εργατών συγκομιδής δεν επιτρέπει στο εξαγωγικό εμπόριο να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση
Πορτοκάλια σε χωράφι

Συνεχίζονται οι κοπές των Μέρλιν στην Αργολίδα με τις τιμές των ποιοτικών πορτοκαλιών να παρουσιάζουν μία άνοδο. «Οι πολύ καλές ποιότητες πήραν μια άνοδο της τιμής γιατί οι ποσότητες μειώνονται και κυμαίνονται 28 έως 32 λεπτά το κιλό (μικτά)», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου Θωμάς Φάκλαρης, μιλώντας στο ΑγρόΤυπο.

«Όσο περνά ο καιρός τα ποιοτικά πορτοκάλια μειώνονται ενώ σημαντικό πρόβλημα θα είναι η άρδευση αν δεν έχουμε βροχές το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

Αυξημένη η ζήτηση από το εξωτερικό

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών στην Ευρώπη αύξησαν την ζήτηση, καθώς οι καταναλωτές έστρεψαν την προτίμησή τους στα χειμερινά φρούτα και κυρίως τα εσπεριδοειδή.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit – Hellas, «η εξαγωγή πορτοκαλιών από 1/9/2022 έως 17/2/2023 ανέρχεται σε 196.655 τόνους (+11,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ωστόσο η έλλειψη φορτηγών αυτοκινήτων και εργατών συγκομιδής δεν επιτρέπει στο εξαγωγικό μας εμπόριο να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis