home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δολοφονία στην Καλαμάτα: Συνελήφθη Αλβανός ύποπτος – Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης

Ο 47χρονος που ήταν γνώριμος στς Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στην Καλαμάτα το πρωί της Παρασκευής
Αστυνομία

Σε προσαγωγή και σύλληψη ενός άνδρα αλβανικής υπηκοότητας προχώρησε η Αστυνομία για τη μαφιόζικη εκτέλεση του 47χρονου στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ταυτοποιηθεί και ο δεύτερος δράστης, επίσης αλβανικής υπηκοότητας.

Ο νεαρός που συνελήφθη ήταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, συνοδηγός στο όχημα.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ο συνεργός του, οδηγός του οχήματος και πιθανόν αυτός που πυροβόλησε τον 47χρονο, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Η Αστυνομία έχει εδώ και δύο ημέρες, εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 47χρονο άνδρα με το παρατσούκλι «Αμερικάνος».

Ο 47χρονος έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στην Καλαμάτα το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος ήταν γνώριμος στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ είχε βαριές καταδίκες σε Μεσσηνία και Αθήνα.

Ο «Αμερικανός» είχε εμπλοκή σε κυκλώματα της νύχτας και, όπως ανέφερε το MEGA, κυκλοφορούσε με περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, ανωτέρω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πλησίασαν τον 47χρονο που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Αφού πρώτα με το όχημά τους του έκλεισαν το δρόμο, στη συνέχεια βγήκαν και άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, ενώ ο ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε.

Διέφυγαν από τη Σόλωνος αναπτύσσοντας ταχύτητα, αφήνοντας το θύμα τους αιμόφυρτο και βαριά τραυματισμένο στην άσφαλτο.

Η μηχανή του θύματος στη μέση του δρόμου, ενώ διακρίνονται αίματα στο οδόστρωμα από την αιματηρή επίθεση. Όλα αυτά μέρα μεσημέρι με κόσμο στα πεζοδρόμια, και κίνηση αφού λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα Δικαστήρια Καλαμάτας.

Το θύμα της επίθεσης απεβίωσε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μετά από μια τρίωρη μάχη των γιατρών να τον σώσουν, αφού στο Νοσοκομείο έφτασε σχεδόν νεκρός. Του έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και επανήλθε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χειρουργείο για τα σοβαρά τραύματά του. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 47χρονος κατέληξε.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis