home design 800x400
home design 1170Χ320

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 201 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Νέας Επιδαύρου

Με σημαντικές παρουσίες πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις
Εθνοσυνέλευση 2023 1

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό των 201 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Νέας Επιδαύρου, με την παρουσία του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο των εορτασμών πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές εορταστικές βραδιές με εκδηλώσεις και ομιλίες στις οποίες έδωσαν το «παρών» σημαντικοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, ο Βουλευτής της Ν.Δ. και εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Ανδριανός, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκιόλας, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς, η εκπρόσωπος του “Μέρα 25” κ. Θεοδωροπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαντζούνης κ.ά.

Η πρώτη εκδήλωση, με ομιλητή τον καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνο Λαζαράτο, είχε θέμα τις “Σκέψεις για το Σύνταγμα της Επιδαύρου” και η δεύτερη, με ομιλητή τον καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ κ. Αριστείδη Χατζή, είχε θέμα “Η συμβολή του Βιτσέντζο Γκαλίνα στη συγγραφή του Συντάγματος της Επιδαύρου”. Όσα μετέφεραν οι δύο καθηγητές ήταν σημαντικά, και πολλά από αυτά πρωτότυπα, ενώ με πολύ ενδιαφέρον ανέλυσαν πηγές, μαρτυρίες και καταγεγραμμένα γεγονότα της εποχής που αφορούσαν τον τόπο αλλά και το εθνικό γεγονός που έλαβε χώρα στη Νέα Επίδαυρο. Και τις δύο βραδιές συνόδευσαν οι χορωδίες του Δήμου, ενηλίκων και παιδική.

Στο πλαίσιο του εορτασμού  της επετείου και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Επιδαύρου, συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Κ.Ε.Δ.Ε. στον ιστορικό χώρο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης με Προεδρεύοντα τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, παρουσία του Γ.Γ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Καφαντάρη, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στο σημαντικότερο ιστορικό διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας, τονίζοντας πως στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους και ενώνονται για το κοινό καλό της πατρίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis