home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΑυτοδιοίκηση

Ξυλόκαστρο: Πρόστιμο στο Δήμο από την Επιθεώρηση Εργασίας για αδήλωτη εργασία μετά την τραγωδία

Ανασφάλιστη η άτυχη εργαζόμενη, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πρόστιμο 10.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία επιβλήθηκε στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας μετά την τραγωδία με την άτυχη εργαζόμενη που έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας, συνεπεία τροχαίου.

Ταυτόχρονα κινούνται διαδικασίες για την επιβολή ανάλογων προστίμων και για τους άλλους δύο εργαζόμενους που, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών δούλευαν ανασφάλιστοι στο μοιραίο απορριμματοφόρο την μέρα του τραγικού εργατικού δυστυχήματος με θύμα μια 45χρονη πολύτεκνη μητέρα, το οποίο συνέβη στις 8 Ιανουαρίου.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Οι Επιθεωρητές των Εργασιακών Σχέσεων που έσπευσαν για έλεγχο στο Ξυλόκαστρο μετά το τραγικό συμβάν διαπίστωσαν «παράνομη απασχόληση της εργαζόμενης» αφού δεν ήταν καταχωρημένη στο σύστημα “Εργάνη” συνέταξαν σχετικό πόρισμά, προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, έγγραφο που ανάρτησαν στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΠΑΠΥΡΟΣ», προκειμένου να λάβει γνώση και ο δήμος.

Παράλληλα όπως ανέφεραν στην aftodioikisi.gr, στελέχη της υπηρεσίας, το πόρισμα μαζί με όλα τα στοιχεία θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να κινήσει σχετική έρευνα αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις κάτω από τις οποίες εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Εργασίας, κάνουν λόγο «για διαδικασία προσλήψεων εκ των υστέρων» σχολιάζοντας τις κινήσεις του δημάρχου Ξυλοκάστρου να κινήσει διαδικασίες προσλήψεων σε μεταγενέστερο χρόνο, τόσο της άτυχης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, όσο και των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Πώς πήγαν να το κουκουλώσουν

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσιος Τσιώτος, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα έγγραφα, 32 ώρες μετά το θάνατο της άτυχης εργαζομένης καθαριότητας (που σημειώθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου), έσπευσε να αναρτήσει στη «Διαύγεια» (το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου) αποφάσεις με τις οποίες εμφανίζεται αρχικά να προκηρύσσει θέσεις προσωπικού με πενθήμερες συμβάσεις (στις 2 Ιανουαρίου) και στη συνέχεια να δημοσιοποιεί τα ονόματα των «επιτυχόντων» (στις 4 Ιανουαρίου) ανάμεσα στα οποία ήταν και αυτό της άτυχης εργαζομένης. Όμως όλα τα παραπάνω ξέχασε να τα δηλώσει στην «Εργάνη» όπως ξεκαθαρίζει η Επιθεώρηση Εργασίας και στο Διαύγεια τα αναρτά 7 και 5 μέρες αργότερα, αλλά με μεταξύ τους διαφορά λιγότερη των 3 λεπτών.

Κάτι που ανακάλυψε η Επιθεώρηση Εργασίας γι’ αυτό και επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο σε ότι αφορά την νεκρή γυναίκα και κίνησε διαδικασίες και για τους άλλους δύο επίσης ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button