home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξυλόκαστρο: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με την πολύτεκνη εργαζόμενη του Δήμου

Πώς έχασε τη ζωή της η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας – Η τραγική σύμπτωση με τον 36χρονο οδηγό που την παρέσυρε – Εργαζόταν νόμιμα;
δήμοι καθαριότητα

Φως στα αιτία του δυστυχήματος με την 45χρονη υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που τραυματίστηκε και πέθανε ακαριαία, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο με το οποίο εργαζόταν, αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των δυο οδηγών των εμπλεκομένων οχημάτων. Πολλά είναι τα αναπάντητα και μη ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες του τροχαίου στο Ξυλόκαστρο αλλά και για το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης πολύτεκνης μητέρας.

Ο 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί και ερευνάται αν είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, έχει τραυματιστεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ προσεχώς αναμένεται να καταθέσει στην αστυνομία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το 45χρονο θύμα του τροχαίου η οποία είναι Ρομά και μητέρα 5 παιδιών, εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας και σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του τροχαίου βρισκόταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 6:30 όταν οι υπάλληλοι στην καθαριότητα πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμμάτων με το δημοτικό όχημα στην περιοχή Κάτω Πιτσά στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Ο 36χρονος οδηγός έπεσε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με ταχύτητα στο απορριμματοφόρο.

Η γυναίκα, που κατά πληροφορίες ακρωτηριάστηκε στα κάτω άκρα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Η τραγική σύμπτωση

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν μια τραγική λεπτομέρεια από το παρελθόν.

Πριν 20 χρόνια, ο πατέρας του 36χρονου οδηγού που διαμέλισε την υπάλληλο καθαριότητας, είχε παρασύσρει και σκοτώσει πεζό με το αυτοκίνητό του.

Ήταν ασφαλισμένη η 45χρονη;

Σύμφωνα με καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ, «η συνάδελφος πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο. Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους».

Ωστόσο από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Σπύρος Αποστολόπουλος διαψεύδει τα όσα αναφέρουν οι συνδικαλιστές, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη γυναίκα έχει συνάψει νέα σύμβαση, εργαζόταν νόμιμα και είναι βεβαίως αποδεδειγμένα ασφαλισμένη.

Η προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis