home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕλλάδαFeatured

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία – Αυτό το «έγκλημα» δεν μπορεί να συγκαλυφθεί

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την διεξαγωγή 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τρίτη 17 Ιανουάριου 2023 και καλεί τους εργαζόμενους όλων των Δήμων της χώρας να λάβουν μέρος αγωνιστικά και δυναμικά, προκειμένου να καταδικάσουν, αφενός την άκρως επικίνδυνη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση και τους Αιρετούς και αφετέρου την εγκληματική αδιαφορία στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή των Εργατικών Ατυχημάτων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α , την Τρίτη 17 Ιανουάριου 2023 θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 10.00 το πρωί, και θα ακολουθήσει Πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), όπου και θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη. Για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, έχει αποφασιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με θέμα συζήτησης την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

‘’Το εργασιακό «έγκλημα» που τελέστηκε στον Δήμο Ξυλοκάστρου, με θύμα μία νέα γυναίκα, υπάλληλο καθαριότητας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Ένα ποτήρι γεμάτο οργή και αγανάκτηση για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται εν ώρα καθήκοντος, για τους εργαζόμενους που τραυματίζονται σοβαρά και λιγότερο σοβαρά, για την πλήρη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών (βλέπε Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Για το αίμα που χύνεται, για το μεροκάματο του τρόμου και την «μαύρη» και αδήλωτη εργασία υπάρχουν ευθύνες. Ευθύνες πολιτικές, που αναλογούν στην σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σε μεγάλη μερίδα των Δημάρχων, που έχουν επιβάλει την πολιτική των μηδενικών ελέγχων, την ατιμωρησία, την ασυδοσία και εν τέλει  την ανομία. Υπάρχουν επίσης ευθύνες πειθαρχικές και ποινικές που επιβάλλεται να αναζητηθούν και να καταλογιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όσο αυτό δεν γίνεται τόσο η «μαύρη» λίστα των θανάτων θα αυξάνει.

Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να νομοθετεί, να ελέγχει, να προβλέπει και να συστήνει (όχι να διαλύει) ελεγκτικούς μηχανισμούς, λειτουργικούς και αποτελεσματικούς, στη λογική της πρόληψης, και να τιμωρεί παραδειγματικά όταν αυτό είναι αναγκαίο. Ωστόσο, η πολιτική της νυν κυβέρνησης είναι καταστροφική, επικίνδυνη και εγκληματική.

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΦΙΣΑ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να αποδεχθούν και να συγκαλύψουν ένα έγκλημα που συντελείται με θύματα αθώους συναδέλφους τους, οικογενειάρχες και μεροκαματιάρηδες. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τους καλεί να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)και στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15) απαιτώντας την αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.’’ αναφέρει χαρακτηριστικά η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button