home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑθλητισμόςFeatured

Βασίλης Σιδέρης: Άνθρωπος του αθλητισμού

Το μεγάλο έργο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό της Αργολίδας

Στην Αργολίδα τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί κοσμογονία στο κομμάτι του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, που έχει προεκτάσεις πέρα από τον αθλητισμό και σε επίπεδο κοινωνικό. Είναι χαρακτηριστικό πως στην  περιοχή, την τελευταία περίοδο συντελείται ένα θαύμα σχετικά με τη αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία νέων, σύγχρονων αθλητικών υποδομών και τη βελτίωση υφιστάμενων παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας του covid-19 και της γραφειοκρατίας.

Ο άνθρωπος πίσω από όλη αυτή την αλλαγή δεν είναι άλλος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη, ο οποίος με την πείρα 20 και πλέον ετών στην Αυτοδιοίκηση β’ βαθμού, αλλά και από το πόστο του Προέδρου έχει καταφέρει να παντρέψει απόψεις, τεχνογνωσία και όραμα και να αλλάξει τον χάρτη της Αργολίδας αθλητικά.

Οι 3 πυλώνες του Σιδέρη

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο κος Σιδέρης:

«Η αλλαγή του Αργολικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού εν γένει έχει βασιστεί σε 3 πυλώνες:

Δημιουργία και ανάπτυξη ακαδημιών, βελτιώσεις υφιστάμενων αγωνιστικών χώρων και δημιουργία νέων, αλλά και αναβάθμιση του προπονητικού ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι το πρώτο, καθώς μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, οδηγούμε τα  παιδιά σε ασφαλή μονοπάτια, λειτουργώντας ως ασπίδα σε οτιδήποτε κακό . Προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στο να πλάσουμε χαρακτήρες που θα μπορέσουν να βγουν και να σταθούν στην κοινωνία του αύριο έχοντας γαλουχηθεί στα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού στον συναθλητή, αλλά και στον αντίπαλο, αλλά και στην συνεχή προσπάθεια για βελτίωση».

Πραγματικά, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας σε επίπεδο ακαδημιών είναι ήδη εμφανή με την Αργολίδα να παράγει συνεχώς νέους ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν τις Προεθνικές ομάδες της Ένωσης, αλλά και τα συγκροτήματα των Εθνικών ομάδων και οι οποίοι ήδη συμμετέχουν στα τοπικά και στο μέλλον, γιατί όχι και στα εθνικά πρωταθλήματα. Σημαντικότερο όλων όμως είναι πως θ’ αποτελούν μια γενιά που θ’ αγαπήσει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές στις οποίες συχνά διολισθαίνουν οι νέοι.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αργολίδας έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της βελτίωσης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και δημιουργίας νέων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι διαδικασίες και η ταχύτητα υλοποίησης των έργων που προχωράει ο Βασίλης Σιδέρης, έχουν αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες Περιφέρειες και Ποδοσφαιρικές Ενώσεις  της χώρας που ακολουθώντας τα συγκεκριμένα βήματα υλοποιούν έργα πνοής για τον αθλητισμό. Αξιοσημείωτο είναι πως μέσα από συντονισμένες ενέργειές του κατάφερε να αλλάξει τον αθλητικό́ χάρτη της Αργολίδας, μετά από ολόκληρες δεκαετίες αδράνειας σ’ αυτό́ το κομμάτι. Χρησιμοποιώντας τις θεσμικές του ιδιότητες τόσο στον πολιτικό́ στίβο, όσο και στο αθλητικό́ κομμάτι, αποτελεί παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργούν οι σύγχρονοι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά́.

Τα γήπεδα της Αργολίδας πριν:

Έργα στην Αργολίδα

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή:

–   Βελτίωση με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα Τολού, Αγίου Δημητρίου, Ανυφίου, Φιχτίων ενώ είναι σε εξέλιξη αντίστοιχη βελτίωση για τα γήπεδα Μαλαντρενίου, Μυκηνών και Χώνικα.

–   Αντικατάσταση με την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα Ερμιόνης και Πορτοχελίου και σε 2 μικρότερα γήπεδα στις περιοχές Παλαιάς Επιδαύρου και Μπόρσα.

–   Τοποθέτηση κερκιδών στα γήπεδα Λιμνών, Πορτοχελίου, Ηλιοκάστρου και Νέας Επιδαύρου.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα και την κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε οικόπεδο που έχει ήδη αγοραστεί στη Νέα Τίρυνθα.

Όπως δηλώνει ο κ. Σιδέρης «Αποτελεί όνειρο πολλών δεκαετιών η κατασκευή γηπέδου που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αναπτυξιακές ομάδες της Ένωσής μας, καθώς και τα σωματεία. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό και την συνεχή προσπάθεια μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε κοντά στην πραγματοποίησή του».

Είναι ενδεικτικό πως το τεράστιο έργο του έχει απήχηση σε όλους τους ανθρώπους του Αργολικού ποδοσφαίρου, καθώς στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε χωρίς αντίπαλο, λαμβάνοντας την καθολική αποδοχή των σωματείων.

Τί άλλο πράγματι μπορεί να περιμένει κάποιος από τον νυν πρόεδρο της ΕΠΣ Αργολίδος; Ανέβασε τον πήχη του ποδοσφαιρικού νομού στα ύψη και ήδη έχει αρχίσει να εισπράττει ο ίδιος, αλλά και η Ένωσή του, τα κολακευτικά σχόλια όλων. Και έπεται και συνέχεια σε όλα τα επίπεδα.

Άλλωστε ο Βασίλης Σιδέρης είναι άνθρωπος της προσφοράς και για πάντα στο μυαλό του, θα έχει μόνον πως μπορεί να βρει περισσότερους τρόπους, ώστε η ποδοσφαιρική Αργολίδα, να είναι η Ένωση που θα ξεχωρίσει στο εγγύς μέλλον στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button