home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΚοινωνία

Ανασφάλιστη η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε στο Ξυλόκαστρο;

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αναφέρει πως αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για «έγκλημα» και όχι για δυστύχημα

Ανασφάλιστη η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε στο Ξυλόκαστρο εν ώρα υπηρεσίας τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές, τα οποία όμως διαψεύδονται από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η άτυχη γυναίκα ακρωτηριάστηκε στα κάτω άκρα και πέθανε ακαριαία, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο με το οποίο εργαζόταν. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αναφέρει πως αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο και οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι θα μιλάμε για «έγκλημα» και όχι για δυστύχημα.

«[…]τόσο η αδικοχαμένη εργαζόμενη καθαριότητας όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου φέρεται να είναι ανασφάλιστο, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο. Και εάν αυτό επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για «έγκλημα» και όχι για δυστύχημα για το οποίο κανείς δεν θα συζητά σε δέκα (10) ημέρες» δηλώνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Οι ευθύνες είναι πολυεπίπεδες και ξεκινούν από την «εγκληματική» πολιτική της κυβέρνησης που πιστά ακολουθούν ως πολιτικές μαριονέτες, η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων και ακολουθούν όλοι όσοι γνωρίζουν και σιωπούν στο όνομα της αντιμετώπισης της σκληρής εργασιακής καθημερινότητας. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών έχει επιβάλλει την πλήρη απαγόρευση προσλήψεων δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής «γαλέρας» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου η δυσωδία συμφερόντων στην πλάτη των εργαζομένων αποδεικνύεται μεγαλύτερη από αυτή των ίδιων των σκουπιδιών!

Η κυβέρνηση, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, αντί να πατάξουν την μαύρη εργασία και το «μαύρο» χρήμα στον Ιδιωτικό Τομέα όπως διατείνονταν, κατέστησαν με την πολιτική τους την Τοπική Αυτοδιοίκηση «μοντέλο» της εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζουν, αδιαφορώντας για τις ζωές των εργαζομένων που φαίνεται πως θεωρούν «παράπλευρες απώλειες» ενός ακήρυχτου πολέμου.

Και ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν αναμενόμενη και αυτονόητη η άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης, είμαστε στην δυσάρεστη θέση απλά να διαπιστώνουμε πως η δικαιοσύνη στην Ελλάδα του 2023 όχι μόνο δεν είναι τυφλή αλλά αντιθέτως πολλές φορές δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις[…].

Και το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι, οι κυβερνητικοί καρεκλοκένταυροι και οι ανευθυνουπεύθυνοι της εξουσίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών και Υπουργείων έως πότε θα παρακολουθούν απλά τη «μαύρη» λίστα των τροχαίων ατυχημάτων να αυξάνει, με θύματα Δημοτικούς υπαλλήλους;

 Έως πότε θα πληρώνεται η αδιαφορία και η αβελτηρία τους με το αίμα ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου;

Πότε θα μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγική κατάσταση που περισσότερο με πεδίο μάχης μοιάζει παρά με εργασιακό περιβάλλον;» ερωτάται η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τονίζει πως «έχει κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων-δυστυχημάτων με θύματα υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε κάθε επίπεδο για να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις. Το αυτί των υπευθύνων ωστόσο δεν ιδρώνει. Κανένα απολύτως μέτρο δεν ελήφθη για την αποφυγή τραγικών περιστατικών όπως αυτό τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ξυλόκαστρο και αυτό την παραμονή των Χριστουγέννων στη Λεωφόρο Σουνίου.»

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια της 45χρονης υπαλλήλου καθαριότητας και τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους της.

 «Φτάνει πια!!! Η πολιτική σας στη  Τοπική Αυτοδιοίκηση… σκοτώνει!!!» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button