home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ονοματολογικά Πελοποννήσου σε επιστημονικό συνέδριο στην Ανδρίτσαινα

Η Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία παρουσιάζει μία επιστημονική μελέτη των κυρίων ονομάτων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου
Ανδρίτσαινα

Η Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία, ως επιστημονικό σωματείο με αντικείμενο τη συγκέντρωση και μελέτη των κυρίων ονομάτων, θα διοργανώσει το 8ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο στην Ανδρίτσαινα Ηλείας.

Το επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την οργανωτική συνδρομή και χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, της Ελβετικής Ένωσης Φίλων Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας, του Συλλόγου Νέων Ανδρίτσαινας «Παρράσιοι» και του Ιδρύματος Κληρονόμων Γ. Φ. Κανελλόπουλου.

Θέμα και στόχοι

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Ονοματολογικά Πελοποννήσου» και θα αφορά την επιστημονική μελέτη των κυρίων ονομάτων (βαφτιστικών, επωνύμων, παρωνυμίων, τοπωνυμίων, κ.λπ.) της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα περιέχει και ομιλίες με ευρύτερο θεωρητικό ονοματολογικό περιεχόμενο.

Γενικός στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της επιστήμης της Ονοματολογίας στην Ελλάδα και των πολλαπλών δυνατοτήτων ευρύτερης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης που εμφανίζει με επιστήμες όπως αυτές της Εθνογλωσσολογίας, της Κλασικής Φιλολογίας, της Λαογραφίας, της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Λογοτεχνίας, της Γεωγραφίας, κ.λπ.

Ειδικότερος στόχος του συνεδρίου είναι η επιστημονική συγκέντρωση, ταξινόμηση, προβολή και μελέτη των κυρίων ονομάτων από τον χώρο της Πελοποννήσου, που δεν έχουν τύχει έως τώρα της προσοχής των ερευνητών.

Χρήσιμες πληροφορίες για το συνέδριο

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στην Ανδρίτσαινα & συγκεκριμένα στον χώρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, κατά το διάστημα 28-30 Ιουλίου 2023.

Όσοι ερευνητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με ανακοίνωση στο συνέδριο καλούνται να το δηλώσουν ηλεκτρονικά έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, αποστέλλοντας τον τίτλο και περίληψη (με έκταση έως 200 λέξεις) της ανακοίνωσής τους, όπως και ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας και ηλεκτρονική διεύθυνση, στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών της οργανωτικής επιτροπής.

[email protected] (Ξενοφών Τζαβάρας).
[email protected] (Μαρία Βραχιονίδου).

Η διάρκεια της κάθε ανακοίνωσης θα είναι 20 λεπτά και προβλέπεται επιπλέον χρόνος 15 λεπτών για συζήτηση στο τέλος κάθε συνεδρίας.

Ως επίσημες Γλώσσες του Συνεδρίου ορίζονται η Ελληνική και η Αγγλική.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες σε όλους τους ομιλητές για την εμπρόθεσμη υποβολή των εργασιών τους, που θα δημοσιευθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου, στον 25ο τόμο του περιοδικού Ονόματα.

Η εγγραφή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν, ενώ προβλέπεται η κάλυψη των εξόδων διαμονής και μετακίνησης των συνέδρων, με ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Στους συμμετέχοντες ακροατές (φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, κ.λπ.) θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα μέλη των Επιτροπών

Οργανωτική Επιτροπή:

  • Βλαχούση Αντωνία
  • Βραχιονίδου Μαρία
  • Παπαδοπούλου Ελένη
  • Ρουμελιώτης Ανδρέας
  • Τζαβάρας Ξενοφών
  • Σέργης Μανώλης
  • Τζαβάρας Ξενοφών
  • Χιδίρογλου Άλκηστις

Επιστημονική Επιτροπή:

  • Βραχιονίδου Μαρία
  • Γεωργιάδης Γεράσιμος
  • Δάλκος Χρίστος
  • Παπαδοπούλου Ελένη
  • Ρουμελιώτης Ανδρέας

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis