home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΟικονομία

Χαράς ευαγγέλια για το ελαιόλαδο στη Λακωνία – Σταθερά πάνω από 5 ευρώ οι τιμές

5,50 ευρώ για το βιολογικό ελαιόλαδο Αθηνοελιάς - Ποιο ελαιοτριβείο πληρώνει 5,20 ευρώ

Σε μια ακόμα πράξη πώλησης προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης Λακωνίας. Το συγκεκριμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φετινής εσοδείας έπιασε 5,15 ευρώ το κιλό και κατέληξε σε Ελληνική εταιρεία εμπορίας ελαιολάδου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως προορίζεται για εξαγωγή.

Την πράξη επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννης Λάγγης, κάνοντας λόγο για σημαντική ποσότητα ελαιολάδου, η οποία πωλήθηκε.

Εν τω μεταξύ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων ενημέρωσε την Πεμπτη 22 Δεκεμβρίου με ανακοίνωσή του πως η ποσότητα ελαιολάδου, που είχε διαθέσιμη προς πώληση στις δεξαμένες του ΑΣ μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2022, πωλήθηκε στην εταιρεία Alta Maremma στην τιμή των 5,15 ευρώ ανά κιλό και θα θεωρηθεί για τους παραγωγούς ως έσοδο του 2022.

Ποιο ελαιοτριβείο πληρώνει 5,20 ευρώ

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το ελαιοτριβείο Χελιώτη, θα πληρώνει το ελαιόλαδο στους παραγωγούς με τιμή 5,20 ευρώ το κιλό και το ελαιόλαδο από Καλαμών 4,70 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι τιμές αυτές ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος.

5,50 ευρώ για το βιολογικό ελαιόλαδο Αθηνοελιάς

Σημαντική εξέλιξη είχαμε όμως και στη περιοχή της Βορδόνιας, ενός χωριού ορεινού με ελαιοπαραγωγή, στους πρόποδες του Ταΰγετου. Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Βορδόνιας Λακωνίας έκλεισε συμφωνία για πώληση μεγάλης ποσότητας βιολογικού ελαιολάδου με Αμερικανική εταιρεία που ανήκει σε Έλληνα και με την οποία έχει συνεργασία για πολλά χρόνια, στην τιμή των 5,50 ευρώ ανά κιλό.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννης Καλομοίρης, την τιμή αυτή θα την πάρει καθαρή ο παραγωγός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 85% της ποσότητας που προβλέπει η συμφωνία αφορά ελαιόλαδο από ποικιλία Αθηνοελιά. Στην περιοχή την συγκεκριμένη υπάρχει καλή παραγωγή φέτος και το χωριό αναμένει γύρω στους 300 τόνους ελαιόλαδο φέτος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button