Home design
home design

Παραχωρούν την χρήση της πλατείας δικαστηρίων Ναυπλίου για 20 χρόνια στον Δήμο Ναυπλιέων

Προθεσμία 5 ετών στον Δήμο Ναυπλιέων να την αναπλάσει, αλλιώς την χάνει οριστικά
πλατεία δικαστηρίων Ναυπλίου

Μια ακόμα δημοσιογραφική επιτυχία του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» και του “anagnostis.org”, αποτελεί η παραχώρηση της πλατείας δικαστηρίων Ναυπλίου. Τα πάντα ξεκινούν μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αναγνώστης Πελοποννήσου» στις 19 Μαΐου 2022 το οποίο προκάλεσε την επίσκεψη του υπουργού δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στις 25 Μαΐου 2022 στο Ναύπλιο.

δημοσιευμα Αναγνώστη
Δημοσίευμα “Αναγνώστη Πελοποννήσου”

Με επιστολή του Υπουργού δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα προς το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), Υπόψιν Προϊστάμενου Διεύθυνσης κυρίου Π. Φράγκου, ζητείται η παραχώρηση της χρήσης(!) της πλατείας για 20 χρόνια στον Δήμο Ναυπλιέων και υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν έργα μέσα σε 5 χρόνια. Μάλιστα δεν μιλά για επαναδιαπραγμάτευση μετά από 20 χρόνια, αλλά για την επιστροφή στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επικρατούσα άποψη στο Ναύπλιο είναι ότι η πλατεία ανήκε ούτως ή άλλως στον δήμο Ναυπλίου και νυν Ναυπλιέων, αμφισβητώντας το νομικό καθεστώς που την θεωρεί ιδιοκτησία του υπουργείου δικαιοσύνης.

dikastiko megaro naupliou 17
Μνημείο Νικηταρά, φωτο “Αναγνώστης”

Στο έγγραφο του το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.)  με Θέμα:  Παραχώρηση  της  πλατείας  Δικαστηρίων   Ναυπλίου  στον Δήμο Ναυπλιέων, αναφέρει:

«Παρακαλούμε, όπως προκαλέσετε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου σας για την 20ετή παραχώρηση κατά χρήση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου, ιδιοκτησίας ΤΑΧΔΙΚ, υπέρ του Δήμου Ναυπλιέων, προκειμένου να καταστεί επιλέξιμη η ανάπλασή της από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανωτέρω παραχώρηση κατά χρήση θα τελεί υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

1)            Εάν δεν εκπληρωθεί ο σκοπός της ως άνω παραχώρησης εντός χρονικού διαστήματος πέντε (5) ετών, η εν λόγω πλατεία θα περιέλθει αυτοδίκαια στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙΧ).

2)            Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των είκοσι (20) ετών, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής Απόφασης παραχώρησης κατά χρήση, η εν λόγω πλατεία θα επανέλθει αυτοδίκαια στη κυριότητα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.)».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Μπράβο στον anagnostis.org. Η πλατεία αυτή έχει προοπτικές να γίνει ένα στολίδι για το Ναύπλιο. Ελπίζω ο δήμος να πράξει τα δέοντα και να γίνει η ανάπλασή της σύντομα

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis