home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τουριστικά μέρη, όχι όμως με τουρίστες – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

tourist places but not with tourists what you need to know / ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: SEO Dominator (ADVERTORIAL)

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, με τις μαγευτικές παραλίες της, τα όμορφα τοπία και το υπέροχο φαγητό να είναι όνειρο ζωής για πολλούς Ευρωπαίους και όχι μόνο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στο 100% για τους ντόπιους, οι οποίοι θέλουν μεν να κάνουν τις διακοπές τους, δεν επιθυμούν όμως να νιώθουν κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Κοινώς, θέλουν να αποφύγουν την τουριστική βαβούρα και τους προορισμούς που είναι πανέμορφοι μεν, είναι δε τόσο “φορτωμένοι” από κόσμο που δεν χωράς να περάσει από τα σοκάκια του κέντρο τους.

Υπάρχουν λύσεις και για εκείνους βεβαίως, που θέλουν να χαλαρώσουν και να ζήσουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας μέσα στο ξέφρενο και πολύβουο ελληνικό καλοκαίρι.

Πότε να πάω διακοπές;

Σε περίπτωση που είστε Έλληνας και θέλετε να εξερευνήσετε τα πιο δημοφιλή μέρη της χώρας μας αποφεύγοντας τον τουριστικό όχλο, είστε αναγκασμένοι να περιοριστείτε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν είναι ο Αύγουστος ένας καλός μήνας για να κάνετε ένα χαλαρό μπάνιο σε μία παραλία στη Μύκονο, ούτε και να επισκεφθείτε την διεθνούς φήμης παραλία του Μπάλου στα Χανιά. Ευτυχώς, η χώρα μας είναι ηλιόλουστο το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου και μπορείτε να επιλέξετε τους συγκεκριμένους αγαπημένους προορισμούς σε χρονικές στιγμές στα όρια της τουριστικής περιόδου, τον Απρίλιο και το Μάιο ή τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Ο προορισμός θα σας περιμένει με όλη τη μεγαλοπρέπειά του, χωρίς όμως τον κύριο όγκο των τουριστών που αλλάζουν την καθημερινότητά του και χαλάνε την ηρεμία του. Και βεβαίως, μπορείτε να πάτε παντού. Όπου κι αν μένετε με θεσσαλονικη αθηνα αεροπορικα να υπάρχουν σε πολύ καλές τιμές, κάθε μέρος της Ελλάδας βρίσκεται ελάχιστο χρόνο μακριά.

the famous windmill above the town of mykonos in g 2022 11 16 13 39 04 utc / ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: SEO Dominator (ADVERTORIAL)

Βουνό ή θάλασσα;

Οι Έλληνες έχουν την τάση να διαχωρίζουν τους προορισμούς των χειμερινών και καλοκαιρινών τους εκδρομών ή διακοπών με βάση την εποχή. Έτσι, το μεγάλο μέρος του κόσμου των χειμώνα θα επιλέξει προορισμούς σε βουνό, χιονοδρομικά κέντρα ή καταλύματα σε μικρά χωριά ορεινών όγκων, ενώ το καλοκαιρι σε προορισμούς με παραλίες και πολλή ζέστη. Γιατί όμως να μην δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό. Όλο και περισσότεροι είναι οι εκδρομείς που επιλέγουν πλέον ορεινούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε για κάμπινγκ σε κάποια όμορφη κοιλάδα, είτε για μία διαμονή σε ένα βουνό, όπου τους παρέχεται το σύνολο των ανέσεων που θα βρουν και σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό. Πισίνες, τζακούζι και σπα βρίθουν και το καλοκαίρι στα ορεινά ξενοδοχεία της χώρας μας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν να κάνουν το μπάνιο τους σε κάποιο ποτάμι ή σε κάποια λίμνη, καταπολεμώντας τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα Ζαγοροχώρια, το Πήλιο ή η Αράχωβα είναι γνωστοί προορισμοί που έχουν 100% πληρότητα για μεγάλο μέρος των μηνών του χειμώνα. Αξίζουν την προσοχή μας και για το καλοκαίρι, ειδικά εκείνων που αναζητούν ένα μέρος για χαλάρωση και ηρεμία, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Τα αεροπορικα εισιτηρια μεταξύ των πόλεων της Ελλάδας είναι αρκετά φθηνά και μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα σε σχέση με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

swimming pool 2021 08 26 17 20 04 utc / ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: SEO Dominator (ADVERTORIAL)

Καλοκαιρινοί προορισμοί χωρίς βαβούρα

Στην αναζήτηση προορισμών στην Ελλάδα, όπου θα μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας, αλλά και να χαλαρώσετε χωρίς να συναντάτε παντού την εμπορευματοποίηση του “ήλιος, θάλασσα, αμμουδιά” της χώρας μας, τα μικρά νησιά δείχνουν ιδανική επιλογή. Όπως είναι λογικό, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί με διεθνή απήχηση, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα κλπ έχουν τεράστια πληρότητα τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι σχεδόν απαγορευτικοί προορισμοί για όποιον θέλει να μείνει μακριά από το χαμό. Ωστόσο, νησιά όπως η Ικαρία, η Σίφνος, η Θάσος, η Σάμος κλπ που δείχνουν λιγότερο εμπορικά ως προς το κοινό του εξωτερικού, μπορούν να αποτελέσουν τον ιδανικό τόπο για να απολαύσετε μία μαγευτική και χαλαρωτική εμπειρία διακοπών, με φιλόξενους ντόπιους, ποιοτικές υπηρεσίες και γαλήνια καθημερινότητα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis