home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποιες ευκαιρίες ανοίγει η ΟΧΕ Ναυπλίου, Ερμιονίδας και Επιδαύρου

Τέσσερις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Τεχνική συνάντηση με τους δικαιούχους
ΟΧΕ Ερμιονίδα Επίδαυρος (1)

Ύστερα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε προχθές, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, τεχνική συνάντηση με τους δικαιούχους για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις (ΟΧΕ), στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Σε αυτή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος και Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

Οι Δήμοι Ερμιονίδας, Ναυπλιέων και Επιδαύρου, είναι δικαιούχοι σε μια από τις 4 Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επεμβάσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναζητήθηκαν λύσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στους Δήμους, όσον αφορά την υλοποίηση των έργων.

ΟΧΕ Ερμιονίδα Επίδαυρος (2)

Η χρηματοδότηση των τεσσάρων ΟΧΕ

Το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου (ΕΣΠΑ) στο Πρόγραμμα Πελοπόννησος  2021-2027 αναφέρει την ΟΧΕ Ναυπλίου, Ερμιονίδας και Επιδαύρου και έτσι οδηγεί πόρους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι 4 ΟΧΕ θα χρηματοδοτηθούν απευθείας με 57,4 εκατ. ευρώ πραγματικές δαπάνες και σχεδόν 100 εκατ. ευρώ με υπερδέσμευση και προϋπολογισμό.

Τι ευκαιρίες δίνουν οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επέμβαση (ΟΧΕ) αποτελεί ένα επιχειρησιακό και χρηματοδοτικό εργαλείο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και παρεμβάσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και συμβάλλουν στη σύγχρονη εικόνα μιας ζωντανής και βιώσιμης πόλης.

Ειδικότερα, οι άξονες προτεραιότητας περιλαμβάνουν αναπτυξιακές υποδομές, αντιπλημμυρικά έργα, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, οδοποιία, δασική πυροπροστασία, ιδιωτικές επενδύσεις με έμφαση την καταπολέμηση της ανεργίας και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Επίσης, δίνει έμφαση στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση νέων τεχνολογιών που περιορίζουν την ενεργειακή κατανάλωση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis