home design 800x400
home design 1170Χ320

Πήρε τα πάνω του το λεμόνι στην Αργολίδα

Από τα 40 λεπτά πέρσι πήγε στα 60 λεπτά – Τι λένε οι παραγωγοί στην Κορινθία

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πήρε τα πάνω του το λεμόνι στην Αργολίδα
Λεμόνια

Καλύτερη η κατάσταση φέτος για το λεμόνι στην Αργολίδα, με την τιμή να έχει ανέβει σε σχέση με πέρσι από τα 40 στα 60 λεπτά. Την ίδια στιγμή η συγκομιδή βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά δεν θα απογοητεύσει τους παραγωγούς.

Στην Αργολίδα, ο παραγωγός Νίκος Χασάπης από το Κιβέρι αναφέρει ότι «το λεμόνι είναι καλλιέργεια που κρατά την τιμή του. Αυτήν τη στιγμή, κόβουμε με 60 λεπτά. Είναι μία καλή τιμή και μέχρι τώρα δεν είχαμε προβλήματα. Την περασμένη χρονιά, είχαμε πολύ χαμηλή τιμή που ήταν στα 40 λεπτά. Το χειρότερο ήταν ότι αναγκαστήκαμε να πάμε λεμόνια και για χυμοποίηση».

Στην Κορινθία

Όπως εξηγεί ο γεωπόνος και παραγωγός Κωνσταντίνος Πάπας από την Κόρινθο, «το λεμόνι βρίσκεται σε μία καθοδική πορεία εν μέρει αναμενόμενη και σε μία ύφεση σε ό,τι αφορά τη ζήτηση. Όταν ξεκίνησε ήταν στα 70 λεπτά, ενώ τώρα είναι στα 60 με 65 λεπτά. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση».

Οι προσπάθειες για μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της υπολίπανσης ή της μείωσης της άρδευσης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής. Στη συνέχεια, ο κ. Πάπας σημειώνει ότι «η μείωση της ζήτησης έχει σχέση και με το γεγονός ότι φέτος πήγαμε έναν μήνα πίσω στη συγκομιδή λόγω των καιρικών συνθηκών και τώρα μπαίνουν στην αγορά και άλλες ποσότητες. Οι καιρικές συνθήκες έφεραν και μικροκαρπία, ενώ κάποια μπορεί και να χαθούν στην πορεία».

Στους προβληματισμούς για την καλλιέργεια είναι ότι εγκαταλείπουν οι μικροκαλλιεργητές και οι ιδιώτες που το είχαν ως συμπληρωματικό εισόδημα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis